POSLE AKCIJE U APATINU I SOMBORU: Pritvor DEVETORICI osumnjičenih za TRGOVINU ORUŽJEM
Foto: MUP Printscreen

Specijalni sud u Beogradu

POSLE AKCIJE U APATINU I SOMBORU: Pritvor DEVETORICI osumnjičenih za TRGOVINU ORUŽJEM

Crna Hronika -

BEOGRAD - Specijalni sud u Beogradu odredio je pritvor devetorici osumnjičenih pripadnika kriminalne grupe koji su pre dve dana uhapšeni na području Apatina i Sombora zbog trgovine oružjem, saopštilo je tužilaštvo za organizovani kriminal.

U saopštenju tužilaštva prezicira se da im je sudija za prethodni postupak odredio pritvor na predlog tužilaštva, zbog opasnosti od bekstva i da će ponoviti krivično delo ukoliko bi se našli na slobodi.

(VIDEO) EKSPLOZIV, ZOLJE, MINE, DETONATORI Pogledajte SPEKTAKULARNA hapšenja u Apatinu i Somboru

Osumnjičeni se terete za krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, nedozvoljena proizvodnja i držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, dodaje tužilaštvo.

U sredu je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović saopštio da je na području Apatina i Sombora razotkrivena i uhapšena grupa koja je prodavala, distribuirala i koristila različito naoružanje.

Podsetimo, uhapšeni su i organizatori te grupe, a kod njenih priopadnika nađeno je devet kilograma plastičnog eksploziva, 20,7 kilograma TNT eksploziva, sa više desetina električnih detonatora, 111 ručnih bombi, 12 ručnih protivtenkovskih bombi, dve zolje, 10 tromblonskih mina, osam automatskih puški, dve poluatomatske, jedan puškomitraljez, šest pištolja, dva karabina, jednu malokalibarsku pušku, 6000 komada municije, jednu protivtenkovsku minu i ostali prateći pribor.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track