MUP: Disciplinski postupak protiv četiri policijaca zbog incidenta sa migrantima na aerodromu
Foto: MUP

Neprofesionalni postupak

MUP: Disciplinski postupak protiv četiri policijaca zbog incidenta sa migrantima na aerodromu

Crna Hronika -

BEOGRAD - Povodom događaja koji se 6. oktobra ove godine dogodio na aerodromu Nikola Tesla, a vezano za postupanje policijskih službenika prema tunižanskom državljaninu I.F. Ministarstvo unutrašnjih poslova ističe da se I.F. tokom boravka u tranzitnom delu aerodroma nasilnički ponašao, ali i da su protiv četiri policijska službenika pokrenuti disciplinski postupci, kaže se u saopštenju MUP-a.

I.F., koji se pojavljuje na snimku objavljenom na „You tube“ je zajedno sa još jednom osobom , državljaninom Tunisa, doputovao iz Istanbula u Beograd i pošto je postojala sumnja da boravak neće koristiti u nameravan svrhe, u skladu sa Zakonom o strancima , nije im dozvoljen ulazak u Republiku Srbiju, zbog čega su zadržani u tranzitnom delu aerodroma do povratka na početnu destinaciju, navodi se u saopštenju.

Za vreme boravka u tranzitnim prostorijama, a posebno na dan povratka na početnu destinaciju I.F. je odbijao ukrcavanje u avion, glasno negodovao, šutirao sto, stolice i druge predmete, bacao stvari i njima gađao policijske službenike.

Foto: Dragan Kadić
Foto: Dragan Kadić

Uz asistenciju policije, I.F. je 9. oktobra 2016. godine je ukrcan u avion i vraćen za Istanbul.

Izvršenim proverama i uvidom u sistem video nadzora na aerodormu „Nikola Tesla“ utvrđeno je da su dva policijska službenika neprofesionalno postupala prema I.F. dok druga dvojica koji su bila prisutna nisu prijavili događaj. Protiv njih je pokrenut disiplinski postupak.

O događaju je obavešteno nadležno tiužilaštvo kome je dostavljen izveštaj o utvrđenom činjeničnom stanju i preduzetim merama, navodi se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track