Opljačkani iranski imigranti

Opljačkani iranski imigranti

Crna Hronika -
Uhapšeni su osumnjičeni da su u selu Miratovac kod Preševoa pronašli tri državljanina Irana kojima su, uz primenu fizičke sile, oduzeli novac, nakit, mobilne telefone i druge lične stvari

PREŠEVO - Policija Preševa i Bujanovca podnela je krivične prijave Višem javnom tužilaštvu u Vranju protiv grupe Albanaca i Srba koji su osumnjičeni da su opljačkali trojicu državljana Irana, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Krivične prijave podnete su protiv Bajrama A.(42) iz sela Miratovac, Labinota M. (25) iz sela Žujince, Sefera D.(37) iz Preševa, kao i protiv Dejana M.(25) iz sela Levosoje, Ivana V.(20) iz sela Davidovac, i Miroslava D.(26) iz sela Donji Vrtogoš.

Kako se navodi u saopštenju, oni su osumnjičeni da su u selu Miratovac kod Preševoa pronašli tri državljanina Irana kojima su, uz primenu fizičke sile, oduzeli novac, nakit, mobilne telefone i druge lične stvari.

Osumnjičeni Labinot M, Dejan M, Ivan V. i Miroslav D. predati su istražnom sudiji Višeg suda u Vranju koji im je odredio pritvor do mesec dana, dok se Bajram A. i Sefer D. nalaze u bekstvu i za njima se intenzivno traga.

Strani državljani su zbog nedozvoljenog prelaska državne granice, uz zahtev za pokretanje prekršajnog postupka, privedeni sudiji Prekršajnog suda u Preševu koji im je izrekao kazne zatvora od po 10 dana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja