ŽRTVE DVOSTRUKOG UBICE IZ MOLA ODAHNULE POSLE IZRUČENJA: Safet zaslužuje najstrožu kaznu
Foto: Saša Urošev, Nataša Sunomar, Mol

Bane Jovanović isporučen Srbiji

ŽRTVE DVOSTRUKOG UBICE IZ MOLA ODAHNULE POSLE IZRUČENJA: Safet zaslužuje najstrožu kaznu

Crna Hronika -

MOL - Vest da je Bane Jovanović (49) iz Mola, zvani Safet, konačno isporučen Srbiji, nakon što je maja ove godine uhapšen u Nemačkoj, brzinom munje je prostrujala Molom i Bečejom. U tim mestima je dvostruki ubica 20. marta počinio krvavi pir.

Prema saznanjima Kurira, Bane Jovanović je sproveden u subotički istražni zatvor, gde će ga po nalogu Višeg javnog tužioca, saslušati sudija za prethodni postupak i, najverovatnije, odrediti pritvor.

Nataša Sunomar (23), snaha ubijenog Matije Petrovića (28) iz Mola, ovako je za Kurir opisala košmarne detalje pucnjave, tokom koje je i ona ranjena:

POSLE MASAKRA KOD MOLA POBEGAO U NEMAČKU: Odbegli ubica Bane Jovanović (49) izručen Srbiji!

- Safetu je pištolj već bio u ruci. Svi smo bili za stolom i večerali. Bez reči je najpre pucao u Matiju, a hitac ga je oborio sa stolice. Potom je pucao po nama. Nikada neće zaboraviti užasne scene, vrisku troje dece i Matijine supruge Renate Vrecko (31) koja je svojim telom od kuršuma zaklonila četvoromesečnu ćerkicu- ispričala je ona.

OVAKO JE UHAPŠEN UBICA IZ MOLA: Viđen u kombiju kod Minhena, alarmirana policija!

Poput nje i rođaci ubijene Jelene Stojkov (29) priznaju da su odahnili nakon vesti da je Safet konačno dostupan srpskom pravosuđu. Nemaju dilemu da saslužuje najštriju kaznu. Sluđen od ljubomore, on je kobne večeri nesrećnoj ženi pucao u glavu, a u predelu kuka upucao njenog stanodavca Imrea Jožu (70) iz Bečeja:

-Naša Jelena i taj Safet su nekoliko godina živeli nevenčano. Rastajali su se, pa ponovo živeli zajedno. Na kraju ga je Jelena ostavila i otišla u Bečej, ali ju je krvnik tamo našao i ubio. Iza je ostalo dvoje maloletne dece, sin i ćerka. Safeta treba kazniti da večno pati za sve što nam je uradio- kažu bliski rođaci ubijene žene.

DETALJI BEKSTVA UBICE IZ MOLA: Safet platio 300 evra da bi kao migrant prešao u MađarskuOsuđeni Safetovi jataci

U Osnovnom sudu u Senti, osuđena su dvojica žitelja Horgoša koji su osumnjičenom Banetu Jovanoviću, zvanom Safet, pomogli da ilegalno pređe granicu nakon što je počinio krvavi pir u Bečeju i Molu.

Tivadar Kolompar (21) pravosnažno je osuđen na zatvorsku kaznu od godinu dana, dok je Mirku Pavlovu (53) izrečena zatvorska kazna u trajanju od osam meseci. Kolompar i Pavlov su osuđeni zbog krivičnog dela krijumčarenja ljudi i nedozvoljenog prelaska državne granice.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track