UBISTVO JELENE STOJKOV (29) Očajni roditelji: Safet je monstrum! Ne zaslužuje da živi!
Foto: Privatna Arhiva

Porodice žrtava uskoro oči u oči sa ubicom iz Mola

UBISTVO JELENE STOJKOV (29) Očajni roditelji: Safet je monstrum! Ne zaslužuje da živi!

Crna Hronika -

Roditelji Jelene Stojkov (29), koju je ubio Bane Jovanović Safet (49), smatraju da u Srbiji za njega ne postoji adekvatna kazna

BEČEJ - Lazar (62) i Mira (53) Gan, roditelji Jelene Stojkov (29), koju je 20. marta ubio Bane Jovanović Safet (49) iz Mola, s pomešanim osećanjima primili su vest da je odbegli ubica njihove ćerke konačno dostupan srpskom pravosuđu.

Neutešni i večno ožalošćeni, oni su za Kurir izjavili da nemaju nikakvu dilemu o kazni koju bi mu oni izrekli.

- Naš narod lepo kaže: „Oko za oko, zub za zub“. Trebalo bi ga ukloniti, da više ne ugrožava tuđe živote. To je zver koja je pucala u decu i ranila dve žene.

On je monstrum koji ne zaslužuje da živi. Kad-tad će izaći iz zatvora i ubiti još nekog - rekli su neutešni supružnici Gan na početku svoje ispovesti.

Otac nesrećne devojke priznaje da mu je pao kamen sa srca kad je čuo da je Safet, maja ove godine, uhapšen u Nemačkoj.- Neću kriti da smo živeli u strahu, jer je Safet moćan i bogat čovek. Svojevremeno je pretio da će ubiti mene i mog sina. Iako zaslužuje najgore, u tome ne pronalazim utehu. Jelenu ne mogu da vratim - očajan je Lazar.Još uvek mu u ušima odzvanjaju reči njegovog unuka, koji je bio svedok pucnjave.- Nedugo pre zločina, Mira je odnela večeru Jeleni i njenom sinu. Svega desetak minuta nakon povratka zazvonio nam je telefon. Bio je to naš unuk: „Deda, dođi brzo. Ubio je mamu.“ Bez duše sam odleteo biciklom do njih. Imao sam šta i da vidim. Jelena je ležala na krevetu u lokvi krvi, u kojoj se gušila - prisećao se Lazar.Unuk mu je kasnije ispričao da je uoči zločina Safet preskočio kapiju i kratko pitao Jelenu da li hoće da mu se vrati.- Kad je ona odgovorila odrično, Safet joj je pucao u usta. Opalio je metak i u njenog stanodavca Imrea Jožu i ranio ga u predelu kuka. Potom je pištolj uperio u mog unuka, ali on se sakrio iza kaljeve peći - s knedlom u grlu priča Lazar Gan.I njegova supruga Mira još ne može da se pomiri sa strašnom istinom da Jelena više nema.

Majka ubijenogZBOG PREVARE U ZATVORUZagorka Guljaš iz Ade, majka ubijenog Matije Petrovića, nalazi se na odsluženju zatvorske kazne u trajanju od šest meseci - potvrđeno je Kuriru u tužilaštvu. Kako nakon presude nije nadoknadila štetu oštećenoj, sud u Senti opozvao je uslovnu osudu i odredio joj zatvorsku kaznu.

PustošPRAZNA KUĆA SMRTI U MOLUU Molu, u Ulici Branka Radičevića, gde je, nakon pucnjave u Bečeju, ubijen Matija Petrović (28), a ranjene njegova supruga Renata Vrecko (31), snaha Nataša Sunomar (23), kao i jedanaestogodišnji dečak, već duže vreme niko ne živi. Komšije kažu da je Renata nekud otišla sa decom.

Saša Urošev

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track