NOVI PAZAR: Osnovac (8) zapalio druga
Foto: Aleksandar Nićiforović

Splet nesrećnih okolnosti na velikom odmoru

NOVI PAZAR: Osnovac (8) zapalio druga

Crna Hronika -

NOVI PAZAR - Učenik drugog razreda novopazarske osnovne škole "Halifa Bin Zaid Al Nahjan" zadobio je danas na velikom odmoru opekotine prvog stepena nakon što mu je prvak iz te škole zapalio trenerku.

Incident se dogodio u školskom dvorištu na velikom odmoru dok su deca doručkovala i trčkarala okolo, kaže direktor ove škole Besim Adilović i dodaje da je sve bila samo dečja igra.

- Jedan od učenika naše škole igrao se šibicama, palio ih, i bacao po dvorištu. Jedna šibica je pala u zavrnutu nogavicu „šuškave“ trenerke povređenog dečaka i zapalila se, jer je od lako paljivog materijala. Dečak nije namerno gađao njega, potpuno je bio nesvestan da je šibica upala u nogavicu dečaka. Ne radi se o nasilju, već o spletu nesrećnih okolnosti, kaže Adilović.

Vatru koja je buktala na dečakovoj trenerci primetila je jedna od učiteljica, ona je brzo dotrčala i adekvatno reagovala, ugasila je vatru, skinula dečaku trenerku i uvela ga u školu. Povređeni učenik prevezen je u bolnicu gde mu je ukazana lekarska pomoć.

-Dečak je zadobio opekotine desne potkolenice i natkolenice, previjen je i u dobrom je stanju. Biće smešten na Dečijem odeljenju još dan, dva, a lečenje će trajati oko 15 dana, rekli su u novopazarskoj Opštoj bolnici.Otac povređenog dečaka rekao je u izjavi za Kurir da je potrešen celom situacijom, ali da ovaj slučaj mora biti opomena svim roditeljima.

- Deca su to, moje dete će biti dobro, iako sam zabrinut i potrešen. Ovo je opomena da se ovakve stvari, pa i gore mogu desiti ako roditelji ne vode dovoljno računa o svojoj deci. Neka slučaj mog deteta posluži roditeljima kao povod da pričaju sa svojom decom, da ih kontrolišu, da znaju šta nose u školu i kako se ponašaju, rekao je otac povređenog dečaka. Povodom ovog incidenta regaovali su policija i Centar za socijani rad.

(TEKST I FOTO: N. A.)

Dnevne novine Kurir pokrenule su akciju "Stop nasilju" u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srbije i sigurnom kućom. Akciju su podržale i brojne javne ličnosti, a u kampanji Kurira učestvovale su košarkašica Milica Dabović, glumica Kalina Kovačević, novinarka Nataša Miljković i pevačica Seka Aleksić. CECA RAŽNATOVIĆ: Prijavi nasilnika, ko god to bio...
Ovo je poruka PRETUČENE SEKE ALEKSIĆ: Izlaz postoji, potraži ga!
KALINA KOVAČEVIĆ: Nisi ničije vlasništvo!
Dabović: Prvi udarac nikada nije poslednji!
Novinarka Nataša Miljković je prihvatila da za potrebe kampanje odigra ulogu žrtve porodičnog nasilja i pošalje poruku svima koji ga trpe. "Ne čekaj da bude kasno! Ja sam Nataša Miljković i podržavam akciju Kurira. Stop nasilju", jasno je rekla naša poznata novinarka.
Ovim putem vas obaveštavamo da su u cilju sprečavanja nasilja svake vrste otvoreni i dežurni telefonski brojevi na koje svi građani ANONIMNO mogu da prijave nasilnike. BESPLATNI BROJ: 0800-011-011 (radnim danima od 10 do 19 sati) 011/3291-440, 011/2441-521, 011/2456-404 (radnim danima od 10 do 19 sati) 062/304-560 (vikendom i noću od 19 do 10 sati) 192 (MUP) 194 (HITNA POMOĆ) Sigurne kuće: Beograd (3) Kragujevac Niš Vranje Smederevo Pančevo Zrenjanin Novi Sad Sombor Sremska Mitrovica

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track