Zbog Zadušnica zapalila zgradu!
Foto: KURIR

Umalo tragedija

Zbog Zadušnica zapalila zgradu!

Crna Hronika -
Zorica Jovanović (69) pokojnom mužu na terasi upalila sveću, a plamen vrlo brzo zahvatio njen stan

BEOGRAD - Panika!Sveća, Zadušnice, polupokretna žena i plastična saksija umalo nisu bili kobni po stanare zgrade u Ulici Severina Bjelića u naselju Borča!

Drama je počela juče oko 11 sati, kad je Zorica Jovanović (69) zapalila sveću pokojnom suprugu Voji, koji je umro prošle godine.- Imam artritis i operisala sam kukove, tako da ne mogu do groblja. Da bi ispoštovala običaje, stavila sam sveću u plastičnu saksiju i zapalila je. Već sam to radila nekoliko puta i nije bilo problema. Sveća je dogorela i saksija se, ne znam ni sama kako, zapalila, a posle nje i mušema, sto, lamperija... Stan je počeo da se puni gustim crnim dimom... Uplašila sam se, mislila sam da ću da se ugušim i da izgorim... Srećom, komšija je primetio šta se dešava i pomogao mi da izađem iz stana - kaže Zorica Jovanović.Za samo nekoliko trenutaka vatra se proširila s terase i zahvatila zavese i drvenariju u stanu.- Izbio je ogroman plamen, a dim se nadvio nad celim naseljem Sivi dom! Stanari zgrade su se uspaničili, nisu znali šta se dešava i kuda da beže! Srećom, neko je odmah pozvao vatrogasce i oni su stigli za pet minuta! Brzo je došla i Hitna pomoć, ali nikog nisu odveli u bolnicu. Čak ni baba Zoricu - kazao je jedan od komšija.Vatrogasci su brzo ugasili požar, a stan Zorice Jovanović u prizemlju trospratne zgrade delimično je izgoreo, dok su još tri stana u vertikali zgrade oštećeni dimom. Jedina srećna okolnost je da u ovom incidentu nije bilo povređenih.

Plamen i dim uništili stanove na višim spratovima
Plamen i dim uništili stanove na višim spratovima

Zorica Jovanović
Zorica Jovanović

Šta raditi u slučaju požara- pozovite 193- staloženo i bez panike saopštite šta gori- kažite tačnu adresu požara- javite da li ima ugroženih osoba- nakon dojave obavezno sačekajte vatrogasce- saopštite im detalje događaja, raspored prostorija ako ga znate i da li negde ima ljudi- oslobodite prolaz vatrogascima za neometan rad

Vatrogasna stanica u Borči otvorena tek prošle godineVatrogasna stanica u Borči najmlađa je na teritoriji glavnog grada. Svečano je otvorena 23. septembra prošle godine, a svečanosti je prisustvovao i tadašnji ministar policije Ivica Dačić. U njenu izgradnju uloženo je oko 14 miliona dinara, a to je prva stanica u Beogradu izgrađena posle pauze od 30 godina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track