Aktivirao bombu u prepunom kafiću, poginula dva brata

Tragedija u Idvoru

Aktivirao bombu u prepunom kafiću, poginula dva brata

Crna Hronika -
Najmanje troje je stradalo, a osam povređeno od eksplozije bombe u banatskom mestu Idvor

IDVOR - Najmanje troje je stradalo, a osam povređeno od eksplozije bombe u banatskom mestu Idvor.

Tri osobe su poginule a osam je lakše i teže povređeno u bombaškom napadu u banatskom mestu Idvor.

Do eksplozije je došlo oko 2.30 časova kada je, za sada, nepoznata osoba bacila bombu na goste u kafe-baru "Dama".

Dve povređene osobe, rođene 1978. i 1992. godine, primljene su u zrenjaninsku bolnicu sa gelerima u telima. Njihovo stanje je stabilno.

Ostali povređeni prevezeni su u beogradski Urgentni centar i bolnicu u Pančevu.

Među nastradalima je i osoba koja je aktivirala bombu, nezvanično saznaje RTS.

Prema nezvaničnim informacijama, tragedija se dogodila pošto je obezbeđenje kafića pokušalo da spreči četvoricu mladića iz susednog sela Sefkerin da uđu u objekat.

Posle svađe na ulazu, S.B. (34) je aktivirao je ručnu bombu. Njegov brat I.B. je pokušao da ga spreči, ali nije uspeo. Obojica su poginula. Identitet treće nastradale osobe još uvek nije poznat.

Istražni sudija Jonel Murešan je saopštio da je u trenutku eksplozije u kafiću bilo oko 150 gostiju.

Dve povređene muške osobe, starosti 34 i 20 godina, primljene su u zrenjaninsku bolnicu. Njihovo stanje je stabilno.

U beogradski Urgentni centar primljene su četiri osobe, dok su dve osobe sa lakšim pobredama zbrinute na pančevačkom odeljenju ortopedije.

Prema nezvaničnim informacijama, kafić nije imao dozvolu za rad, a protiv vlasnika će biti pokrenut krivični postupak.

Kafić "Dama" radio je i pored toga što je pre dva do tri meseca dobio zabranu obavljanja delatnosti.

Potparol Višeg suda u Pančevu Sandra Medaković kaže da su upravo zbog toga oko ponoći u tom lokalu bili inspektorka protivpožarne zaštite i ovlašćeno službeno lice iz pančevačke policije koji su kontrolisali rad i sačinili zapisnik. Istražni sudija je najavio da će protiv vlasnika "Dame" podneti krivičnu prijavu.

Medakovićeva je rekla da je bomba M75 aktivirana posle verbalnog sukoba Saše B. sa radnicima obezbeđenja lokala. Nakon aktiviranju bombe, na licu mesta je preminuo Igor B. (37), rođeni brat Saše B, dok su on i Miroslav S. (28) preminuli na putu do bolnice. Sva trojica su iz Sefkerina.Kako je navela Medaković, teške telesne povrede zadobili su Ivan I. (30) iz Opova, Aleksandar I. (19) iz Bavaništa i Stefan N. (35) iz Opova. Svi su zbrinuti u Beogradu. Dva pacijenta sa lakšim telesnim povredama smešteni su u Opštoj bolnici Pančevo na odeljenju ortopedije, a radi se o Zoranu T. (32) iz Idvora i Zoranu S. (26) iz Sakula. Tom prilikom povređen i jedan radnik obezbeđenje Zoran M. (34) koji je zbrinut u bolnici u Zrenjaninu.Medakovićeva je objasnila i da se lokal, čiji je vlasnik B.S (55) iz Idvora, sastoji iz dva dela i da je u prvom, manjem ulaznom delu aktivirana ručna bomba i da su se svi povređeni upravo nalazili u tom prvom delu. Ona je kazala da još nije poznat motiv, dodajući da ne raspolaže informacijama da li je Saša B. od ranije poznat policiji.Povređeni u jutrošnjoj eksploziji u kafeu u Idvoru kod Kovačice Zoran Surdan i Zoran Todorov izjavili su da se sve dogodilo u sekundi i da se jedan običan izlazak u grad pretvorio u tragičan događaj.Surdan (26) iz Sakula i Todorov (32) iz Idvora, koji su lakše povređeni, oporavljaju se u Pančevačkoj bolnici, a kako su istakli, Saša B. je aktivirao ručnu bombu nakon verbalnog sukoba sa obezbeđenjem tog ugostiteljskog objekta.Surdan je, kako je naveo, manje video šta se tačno u lokalu desilo "a više je osetio". "Iz jednog sasvim običnog izlaska ođedanput je pukla bomba na samo metar iza mojih leđa, koja je raznela gomilu stakla, caša... Sve se razletelo po lokalu, pa i geleri, koji su završili nama po rukama, nogama, telu... leteleo je na sve strane", kazao je on, dodavši da se "sve dogodilo u jednoj sekundi".Surdan je objasnio da mu je nekoliko gelera prošlo kroz noge, a da je četiri do pet gelera ostalo u nogama, budući da su neki udarili u kost kolena i zadržali se, napomenuvši da još oseća bolove po nogama.Todorov (32), koji je dobio 13 gelera po nogama i licu, objasnio je da je stajao u blizini ulaza kada su neki momci probali da uđu, a da ne plate ulaz, nakon čega ih je obezbeđenje zaustavilo i raspravljalo se sa njima. "Nisam video šta ima u ruci Saša B. Prišli su njegovi drugovi i sklonili ga sa strane od obezbeđenja.U tom trenutku je ođeknula ekslozija i svi su razbežali okolo - kroz prozorore sporedna vrata, gde god su mogli da nađu izlaz. Tek kada sam izašao napolje video sam da mi krv ide niz noge li lice i video sam šta se desilo...", kazao je on.Surdan i Todorov su rekli da ne poznaju mladića koji je aktivirao bombu, kao ni one sa kojima je stigao i naveli da ih je u toku dana posetio i vlasnik lokala.

Hronologija događaja

10:32 U Zrenjaninsku bolnicu jutros oko 2.30 primljena su dve muške osobe rođene 1978 i 1992. godine. Kako je za RTV izjavio hirurg dr Zoran Vujačić, povređeni imaju rane od gelera i nisu životno ugroženi.

10: 29 Kako saznaje RTV uviđaj je završen oko 9 časova, a policija je odvezla crveni pežo kojim su četvorica mladića iz susednog sela Sefkerin došli ispred kafića. Jedan od njih je aktivirao bombu.

10:26 Kako je preneo RTS, tragedija se dogodila kada je obezbeđenje kafića pokušalo da spreči četvoricu mladića iz susednog sela Sefkerin da uđu u objekat.

Posle svađe na ulaznim vratima S.B. (34) aktivirao je ručnu bombu, u čemu je pokušao da ga spreči brat I.B, ali u tome nije uspeo. Obojica su poginuli, a identitet treće osobe nije poznat.

10:03 Kako je Tanjugu rekla predstavnica za štampu opšte bolnice u Zrenjaninu Maja Sladojević, dve osobe muškog pola su u toku noći, između 2.30 i tri sata primljene u urgentni centar te bolnice. Povređeni su starosti 34 godine i 20 godina.

Prema njenim rečima, "povrede obojice su prvog stepena hitnosti" - jedan je primljen sa gelerima po celoj levoj polovini tela, a drugi sa gelerima po stomaku, licu, natkolenici.

Urađena je dijagnostika, povređeni su zadržani na lečenju u bolnici, u stabilnom su stanju, svesni i nisu životno ugroženi, dodala je Sladojević.

09:55 Od povređenih koji su prebačeni u pančevačku bolnicu, dve osobe su zadržane na lečenju. Kako saznaje RTV one ima povrede nogu i glave. Dve osobe prebačene su u Urgentni centar u Beogradu sa povredama kičme.

09:50 Kako nezvanično saznaje Radio – televizija Vojvodine, incident su izazvale četiri osobe iz Sefkerina. Još uvek se utvrđuje da li je na kafić bačena bomba ili eksplozivna naprava.

07:32 Najmanje tri osobe su stradale, a sedam je ranjeno od eksplozije bombe u banatskom mestu Idvor kod Kovačice. Eksplozija se dogodila pošto je, za sada, nepoznata osoba bacila bombu na goste u kafe-baru "Dama".

07:22 Tri osobe su stradale u banatskom mestu Idvor od eksplozije bombe, javila je jutros RTS.

Policija: Povređeni prebačeni u bolnice u Zrenjaninu i Pančevu

Tri osobe su rano jutros poginule, a osam je povređeno u eksploziji bombe u kafeu u banatskom mestu Idvor kod Kovačice, potvrdio je predstavnik za štapmu pančevačke policije Novica Antonić. On je kazao da su povređeni prebačeni u bolnice u Zrenjaninu i Pančevu i Urgentni centar u Beogradu, dodajući da za sada nije poznat stepen zadobijenih povreda.Antonić je naveo da je uviđaj u toku i da se utvrđuju motivi koji su doveli do tog tragičnog događaja.Kako je rekla predstavnica za štampu opšte bolnice u Zrenjaninu Maja Sladojević, dve osobe muškog pola su u toku noći, između 2.30 i tri sata primljene u urgentni centar te bolnice. Povređeni su starosti 34 godine i 20 godina. Prema njenim rečima, "povrede obojice su prvog stepena hitnosti" - jedan je primljen sa gelerima po celoj levoj polovini tela, a drugi sa gelerima po stomaku, licu, natkolenici. Urađena je dijagnostika, povređeni su zadržani na lečenju u bolnici, u stabilnom su stanju, svesni i nisu životno ugroženi, dodala je Sladojević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track