ZATVORENO ZA JAVNOST: Danas pripremno ročište za ubistvo Nikole Bojovića
Foto: Zorana Jevtić

Specijalni sud

ZATVORENO ZA JAVNOST: Danas pripremno ročište za ubistvo Nikole Bojovića

Crna Hronika -

BEOGRAD - Pripremno ročište u procesu protiv Slobodana Šaranovića iz Crne Gore i još šestorice optuženih za ubistvo Nikole Bojovića 2013. godine u Beogradu i ubistvo Miloša Vidakovića iste godine u Budvi, biće održano danas u Specijalnom sudu u Beogradu.

Nakon pripremnog ročišta koje će biti zatvoreno za javnost, sud će zakazati početak suđenja koje će javnost moći da prati. Na pripremnom ročištu okrivljeni će se kratko izjasniti o krivici nakon čega će se utvrđivati koji će se dokazi izvoditi tokom suđenja.

Foto: Marina Lopičić
Foto: Marina Lopičić

Međutim, protiv Šaranovića i njegovog sunarodnika Ratka Koljenšića postupak za ubistvo rođenog brata Luke Bojovića koji je u španskom zatvoru, vodi se i u Crnoj Gori jer je ta država pre dve godine odbila da ih izruči Srbiji.

Njima će se u Srbiji suditi u odsustvu, dok je proces u Podgorici još u fazi istrage, pošto je krajem novembra podgorički Viši sud ponovo, po treći put, vratio na dopunu tužilaštvu optužnicu protiv Šaranovića i Koljenšića.

Optužnica za ubistvo Nikole Bojovića i Miloša Vidakovića pored Šaranovića i Koljenšića obuhvata i Miloša Delibašića, Miloša Vojnovića, Slavišu Novakovića, Saaau Cvetanovića.Goran Bojanić optužen je samo kao pripadnik grupe.Optužnicom se Šaranoviću i Delibašiću na teret se stavlja da su organizovali kriminalnu grupu a ostalim okrivljenima da su postali njeni članovi.

Foto: Stefan Jokić
Foto: Stefan Jokić

Saranović, Koljenšić i Cvetanović su optuženi za teško ubistvo Nikole Bojovića. Šaranović je optužen za teško ubistvo u podstrekavanju, a Koljenšić i Cvetanović da su kao saizvršioci izvršili krivično delo teško ubistvo.

Ubistvo Vidakovića

Povodom ubistva Vidakovića 2. jula 2013. godine na prostoru bara "Sailor" u Budvi, optužnica je podignuta protiv Šaranovića, Delibašića, Vojnovića i Novakovića, dok je Bojanić optužen samo kao pripadnik grupe. Optužnicom se okrivljenom Delibašiću stavlja na teret da je izvršio krivično delo teško ubistvo u podstrekavanju, a Vojnović i Novaković da su kao saizršioci izvršili krivično delo teško ubistvo.Šaranoviću se stavlja na teret krivično delo teško ubistvo u pomaganju.

15 hitaca u Ulici carice Milice

Nikola Bojović (39) izrešetan je u centru Beograda naočigled brojnih prolaznika, 30. aprila 2013. godine u 7 sati u Ulici carice Milice kod broja 11 kada je krenuo u pekaru.U njega je tada ispaljeno 15 hitaca. Osam dana nakon ubistva Vidakovića u Budvi 24. jula 2013. po poternici Srbije uhapšeni su crnogorski državljani Slobodan Šaranović i Ratko Koljenšić zbog sumnje da su par meseci ranije organizovali ubistvo Nikole Bojovića.

Foto: Zorana Jevtić
Foto: Zorana Jevtić

Osumnjičen Pitbul

Kao neposredni izvršilac ubistva Nikole Bojovića sumnjici se Saša Cvetanović zvani Pitbul (34).On je 30. avgusta 2013. godine uhapšen u crnoj Gori a posle par meseci je izručen Srbiji.Delibašić je proletos pravosnažno oslobođen optužbi za učešće u pljački zlatare "Izrael dajmond centar", u Kolarčevoj ulici u Beogradu 2008. godine zbog nedostatka dokaza.

OBRAČUN U SPUŽU: Pitbula polili vrelim uljem

Luka Bojović robija u Španiji

Luka Bojović, rođeni brat ubijenog Nikole je u španskom zatvoru gde izdržava kaznu od 18 godina zatvora zbog nedozvoljenog držanja (arsenala) oružja i falsifikovanje isprave.

Foto: Fonet
Foto: Fonet

Srbija je zimus povukla poternicu za njim nakon što je pravosnažno oslobođen od optužbi za više u ubistava, dok mu je stara kazna od 15 meseci zatvora uračunata u ekstradicioni pritvor u Španiji u kojem je bio dok se odlučivalo o sprskom zahtevu za izručenje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja