Najnovije vesti

AFERA INDEKS U KG Profesor Pravnog optužen za prodaju ispita, posle 8 godina izbegavanja došao u sud
Foto: Zorana Jevtić

Pojavio se redovni profesor kragujevačkog fakulteta

AFERA INDEKS U KG Profesor Pravnog optužen za prodaju ispita, posle 8 godina izbegavanja došao u sud

Crna Hronika
00:00h

SMEDEREVO - Redovni profesor kragujevačkog Pravnog fakulteta Predrag Stojanović, optužen za prodaju ispita studentima tog fakulteta, posle osam godina izbegavanja sudskih poziva i više zahteva za privodjenje danas pre podne dobrovoljno se javio Višem sudu u Smederevu spreman da iznese svoju odbranu.

Stojanović je prethodno poslao pismo predsedniku sudskog veća Sladjani Bojković da je prekinuo bolovanje da bi se dobrovoljno javio sudu i branio od optužbi da je uzimao novac od studenata za pozitivnu ocenu iz svojih predmeta.

Profesor Stojanović drži Katedru za pravno-ekonomske nauke na Pravnom fakultetu u Kragujevcu.Stojanović je medju prvima uhapšen 2007. pod sumnjom da je prodavao ocene iz predmeta koje predaje.Kada je 15. marta 2007. trebalo da se pojavi pred istražnim sudijom Predragom Lukićem hitno je prebačen u beogradsku zatvorsku bolnicu.

Samo se jednom dobrovoljno pojavio na sudu pošto je naložen njegov pritvor, ai ni tada nije saslušan pošto je govorio o svom zdravlju i nekorektnosti medija, a za odbranu nije bio spreman.Prvobitno je zbog afere "Indeks" bilo optuženo 87 osoba, a sada su optužene samo 44. Sudjenje je dva puta vraćano na početak, u sadašnjoj fazi je odredjeno nekoliko datuma za ročišta, ali u novembru već dva nisu održana.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...