ISTRAGA UBISTVA U RESTORANU NA ADI HUJI: Kume, što me ubi?!
Foto: Dušan Milenković

TAJNA

ISTRAGA UBISTVA U RESTORANU NA ADI HUJI: Kume, što me ubi?!

Crna Hronika -

Panta Todorović, otac ubijenog Zorana. Todorovića (48), kaže da njegov sin nije dugovao. ništa Aleksandru Joviću, već da mu je davao pare.

BEOGRAD - Zašto mi je ubio sina? Zoran svom kumu ništa nije dugovao. Njih dvojica su sarađivali, Jović je radio za Zorana i sve mu je uvek bilo plaćeno na vreme, čak je dobijao i više para nego što treba. Šta ću ja sad bez svog sina?Ovako je juče za Kurir počeo priču Panta Todorović, otac Zorana Todorovića (48) iz Krnjače, koga je u četvrtak hicima iz krateža ubio kum Aleksandar Jović (31). Aleksandar je u svog kuma ispalio četiri metka u restoranu „Carska ohota“ na Adi Huji, nakon čega je uhapšen.

Mesto ubistva... Objekat na Adi Huji
Mesto ubistva... Objekat na Adi Huji

U kući Zoranovih roditelja u Krnjači juče smo zatekli njegove roditelje, rođake i prijatelje, koji su u suzama i neverici pokušavali da nađu razlog za ubistvo.Bolesno dete- Aleksandar i Zoran se znaju više od pet godina. Zoran je bio građevinski investitor, a Aleksandar je radio kod njega kao fasader. Koliko znam, nikad nisu imali problema zbog novca, jer mu je Zoran redovno isplaćivao za radove. Takođe, Zoran je Aleksandru pozajmljivao novac za šta god mu je trebalo. Nedavno mu je pozajmio 2.000 evra, ne znam za šta - kroz plač priča Panta, pridržavajući se da ne padne.Nesrećni otac kaže da su se Aleksandar i Zoran i okumili kad je Zoran krstio Jovićevu ćerkicu.- Jovićeva ćerka je bolesna od leukemije i Zoran mu je dao 5.000 evra za lečenje deteta. Nije ni tražio da mu vrati, jer je zdravlje i život deteta na prvom mestu. Aleksandar je onda iz zahvalnosti izabrao Zorana za kuma - očajan je Panta.On dodaje da su Jović i njegov sin kobnog dana stajali ispred njegove porodične kuće.- Pričali su i smejali se, a onda su otišli da registruju Zoranov automobil. Sve je bilo u najboljem redu, ni slutili nismo da će nam Aleksandar ubiti Zorana. Pa krstio mu je dete! Kakav je to čovek? - neutešan je Panta.Prema rečima Mice Nikolić, tetke ubijenog Todorovića, Zoran je u četvrtak po podne otišao u „Carsku ohotu“ na kafu.

Dvaput punio kratež

- Sedeli su u restoranu kad je Jović ušao u kafić i povikao: „Gde je Zoran?“ Zoran je ustao sa stolice, a Jović je tada ispalio u njega dva metka iz krateža. Zoran je izustio: „Kume, što me ubi?“ i pao. Krv je počela da mu se sliva niz grudi - priča tetka.Kako kaže, Zoran bi možda preživeo pucnjavu da se Jović nije vratio u restoran da ga dokrajči.- Kad je ispalio prva dva metka, izašao je do kola, napunio kratež i vratio se. Ispalio je u ranjenog Zorana još dva metka i ubio ga na mestu. Nije mu dao šansu da preživi - kaže tetka.

Porodica neutešnaNEMA NAM ŽIVOTAZoran Todorović iza sebe je ostavio roditelje, brata i troje dece.- Ima dve odrasle ćerke i maloletnog sina. Svi su u šoku. Majka i otac ne prestaju da kukaju otkako su primili tragičnu vest. Za Zoranovu smrt čuli su od njegovog prijatelja koji je sedeo s njim u restoranu na Adi Huji i od tada ponavljaju kako im nema života bez sina - kaže jedan komšija Todorovića.

Ekipa Kurira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track