OTETI MILUN PREŽIVEO PAKAO: Držao me u gepeku, pet dana nisam jeo!
Foto: Privatna Arhiva

Kraj drame: Milun Kostić konačno se vratio kući

OTETI MILUN PREŽIVEO PAKAO: Držao me u gepeku, pet dana nisam jeo!

Crna Hronika -

Karalić me je fizički i psihički maltretirao, pucao je u Gordanu i gledao sam kako ona umire. Mislio sam da će i mene ubiti, da sam ja sledeći, ispričao je juče Milun majci

KRUŠEVAC - Majko, veoma sam iscrpljen. Još ne mogu da dođem sebi od šoka. Preživeo sam pet najgorih dana u životu. Nisam jeo, nisam pio, nisam spavao sve vreme zatočeništva. Promrzao sam i izgladneo. Ne mogu da se setim šta mi se sve dešavalo.Ovo je Milun Kostić (52) iz Lazarevca kod Kruševca ispričao majci Latinki nakon što je pušten iz niške policije, gde je proveo dva dana. Miluna je 5. decembra u Kruševcu oteo Miodrag Karalić (54) i pet dana ga u automobilu vozio po Srbiji, sve dok u petak nije uhapšen u Beogradu. Nakon što je policija uhapsila Karalića i u njegovim kolima našla Kostića, oboje su prebačeni u policiju u Nišu.

Žrtva monstruma... Gordana Josifović ubijena zbog bolesno ljubomornog Karalića
Žrtva monstruma... Gordana Josifović ubijena zbog bolesno ljubomornog Karalića

Ne osećam se dobroKostić je juče ujutru pušten kući. Njega je sačekao sin, doneo mu garderobu i odvezao ga kući. Oteti čovek je pod velikim stresom.- Psihički se ne osećam dobro. Preživeo sam pravi pakao! Najpre je pucao u Gordanu, nije imao milosti. Gledao sam kako umire! Sve vreme sam mislio da će i mene ubiti. Neko vreme me je vozio u kolima, pa me je onda naterao da uđem u gepek i tako me vozio neko vreme. Posle me je terao da i ja vozim. Nisam znao šta mogu da očekujem od njega. Moram da se naspavam i odmorim - ispričao je Milun majci dramu kroz koju je prošao.

Njegova majka Latinka kaže da je srećna što joj je sin konačno kod kuće na sigurnom.- Kad je juče oko četiri sata ujutru ušao u kuću, suze su me oblile. Sve to vreme bio je bez hrane, na hladnoći, primetila sam da ima temperaturu. Skuvala sam mu ručak, uzeo je nekoliko kašika supe, nije mogao ni da jede. Odmah je otišao u svoju sobu, vidim ga da ne može da spava, ko zna šta je sve preživeo. Nije u stanju da sada govori - ispričala je Latinka.I Milun sumnjiv?!Kako saznajemo, nakon što je Milun oslobođen i doveden u nišku policijsku stanicu, on je saslušan.

- Ispričao je da se ne seća svih detalja otmice. Bio je vrlo konfuzan i nedosledan u odgovorima. S obzirom na to da je proveo nekoliko dana s Miodragom Karalićem, postojala je sumnja da mu je pružio neku vrstu pomoći u izvršenju krivičnog dela. Zbog toga je tužilaštvo predložilo da se Kostiću izrekne mera zabrane napuštanja boravišta uz oduzimanje pasoša - kaže naš izvor iz istrage. Međutim, Viši sud je odbio ovaj predlog, jer je ustanovljeno da ne postoje zakonski osnovi za određivanje ove mere.

Pritvor za KaralićaUBICA PSIHIČKI BOLESNIK?Miodragu Karaliću, osumnjičenom za ubistvo Gordane Josifović, određen je pritvor do 30 dana.- Karalić je izneo odbranu, ali je njegova izjava bila konfuzna, zbog čega će biti naloženo i psihijatrijsko veštačenje. Od rezultata tog nalaza zavisiće da li će biti pokrenut krivični postupak ili postupak za izricanje mere bezbednosti obaveznog čuvanja i lečenja u psihijatrijskoj ustanovi za one koji krivično delo počine u neuračunljivom stanju - objašnjava naš izvor.

Plan ubiceHTEO DA POBEGNE NA KOSOVO- Otmičar je nameravao da sa taocem pobegne van Srbije. Međutim, nije imao pasoš kod sebe, pa je odlučio da ode na Kosovo, gde je imao neke poznanike. Računao je da će mu oni pomoći da ilegalnim putevima pređe u Crnu Goru - kaže naš sagovornik iz istrage.Međutim, policija je na vreme razmotrila sve moguće pravce bekstva osumnjičenog, pa je blokirala lokalne i seoske puteve, a graničnim prelazima su poslate poternice.

REKONSTRUKCIJA ZLOČINA5. 12.Miodrag Karalić je ispred agencije za tehnički pregled u Kruševcu oteo svoju bivšu devojku Gordanu Josifović i njenog momka Miluna KostićaUz pretnju pištoljem ih je ugurao u automobil i odvezao seKaralić je uzeo mobilne žrtvamaU kolima se posvađao s Gordanom i pucao u njuRanjenu ju je odvezao do sela Bradarac kod AleksincaIzbacio je u njivi, a zatim overio sa dva metka u glavuKaralić nastavio put s taocem6. 12.U ataru sela Bradarac kod Aleksinca meštanin našao telo Gordane Josifović7 - 8. 12.Karalić vozio uglavnom noću i sporednim putevimaDanju se zaustavljao na skrovitim mestima zbog odmora i sakrivanja od patrolaZa to vreme Kostića je povremeno zatvarao u gepekNakon vožnje po Srbiji, stigli u Beograd9. 12.Policija uhapsila Miodraga Karalića na jednom parkingu u Beogradu, u kolima pronašli Kostića, kao i pištolj kojim je ubijena Gordana Josifović.10. 12.Policija u Beogradu i Nišu ispitivala Miluna11. 12.Milun Kostić pušten kući

Ekipa Kurira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja