BRAT POGINULOG PEVAČA GRUPE ZAVIČAJ NASLUTIO TRAGEDIJU: Sreo sam policajca, odmah sam znao...

Poznati muzičar stradao u saobraćajnoj nesreći

BRAT POGINULOG PEVAČA GRUPE ZAVIČAJ NASLUTIO TRAGEDIJU: Sreo sam policajca, odmah sam znao...

Crna Hronika -

Osetio sam veliki nemir i imao loš predosećaj, znao sam da mu se nešto dogodilo, kaže Đorđe Stanić, čiji je brat Dušan (50), pevač grupe Zavičaj, poginuo u sudaru

INĐIJA - Moj brat Dušan nikada nije kasnio, a trebalo je da idemo po CD u Beograd. Imao sam loš predosećaj, znao sam da mu se nešto dogodilo. Kada su me na putu zaustavili policajci i rekli da da ne mogu dalje zbog saobraćajke, bilo mi je sve jasno.Ovako priča Đorđe Stanić (51) iz Inđije, čiji je brat Dušan (50), pevač grupe Zavičaj, poginuo u ponedeljak uveče u sudaru na starom putu Novi Sad - Beograd, kod sela Gladnoš. Na Dušanov „jugo“ naleteo je pijani Nikola Mundžić (51) iz Inđije u „džipu“ s tablicama Velike Britanije.Naslutio nesrećuU porodici Stanić neverica. Ne samo u familiji već i kod brojnih prijatelja i ljubitelja muzike koju je Dušan iz srca pevao.- Dušan mi je drugi brat koga sam izgubio. Prvi mi je umro 2009, a sad Dule. Od nas trojice ostadoh sam - započinje ispovest Đorđe, koji je zajedno sa Dušanom pevao u grupi Zavičaj.

Dušan je živeo na Fruškoj gori s roditeljima, a njegov brat Đorđe u Inđiji.

- Pre neki dan smo snimili novi CD. Te večeri je trebalo da idemo na TV Duga u Beograd, da uzmemo CD i uživo gostuju u emisiji. Čekao sam ga da zajedno krenemo. Nije ga bilo, a znao sam da on nikada ne kasni, već da dođe i ranije - priča jedva Đorđe i dodaje:- Seo sam u kola i krenuo ka Sremskim Karlovcima. Sreo sam policajce, rekli su mi da se dogodila nesreća i da ne mogu dalje. Nisam još znao o kome je reč, ali sam osetio veliki nemir i neki loš predosećaj. Zatim su me pozvali da pogledam telo. Bio je to moj Dule. Tu sliku nikada neću zaboraviti. Strašno!

„Jugo“ bio kao „mečka“Kako dalje kaže, iz Like su izbegli 1995. u vreme „Oluje“. Muzikom je počeo da se bavi osamdesetih godina.- Oformili smo s drugarima grupu Zavičaj, tako da smo pevali. Posle svega ovoga smatram da grupa Zavičaj više neće postojati - kaže očajni brat.

Ubicu svoga brata ne poznaje lično, već samo iz iz viđenja.- Moj Dušan je živeo skromno. Svoj „jugo“ je zvao svojim „mercedesom“. Nikada nije prešao brzinu od 60-70, tako da smatram da nikada ne bi izazvao bilo kakvu saobraćajku. Isto tako nikada kap alkohola nije popio. A, eto, nastradao je od pijanice - kaže Đorđe i dodaje da su nedavno snimali novogodišnji program.- Dušan bio veseo i želja mu je bila da se fotografiše s poznatim pevačima. Bio je omiljen među kolegama - kaže naš sagovornik.

REAGOVANJAVera MatovićBIO JE DUŠA OD ČOVEKAKontaktirali smo i sa Verom Matović, s kojom je pokojni pevač često nastupao. Malo je reći da je Matovićeva bila šokirana.- Čula sam jutros na televiziji šta se dogodilo. U šoku sam i dalje. On je bio jedan divan čovek, duša, kao i svi iz tog kraja odakle je on. Pevao je najlepše pesme i bio je plemenita osoba. Saučešće porodici jedino je što mogu da kažem - drhtavim glasom nam je rekla Vera.Bora DrljačaOTIŠAO JE MOJ KRAJIŠNIKBora Drljača je bio šokiran kada je čuo za smrt ovog pevača.- Čuo sam da je Dušan poginuo i veoma sam se iznenadio. Zaista me je pogodilo to što mu se desilo, bio je mlad i dobar čovek. Moj Krajišnik, pevali smo i nastupali zajedno - rekao je Bora.

Direktan sudar„JUGO“ NA KROVU- Do nesreće je došlo kada je vozač „džipa“ Nikola Mundžić prešao na suprotnu stranu- Sudario se direktno s „jugom“, u kojem je bio nastradali Stanić- Od siline udarca „jugo“ se prevrnuo se na krov- Stanić je preminuo na mestu- Mundžić je vozio pod uticajem alkohola

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track