NAMESTIO TENDER: Bivši predsednik opštine Prokuplje Arsović poslat u zatvor na godinu dana
Foto: Shutterstock

Kaznu izdržava u Ćupriji

NAMESTIO TENDER: Bivši predsednik opštine Prokuplje Arsović poslat u zatvor na godinu dana

Crna Hronika -

NIŠ - Nakon što je pravosnažno osuđen da je namestio tender za izgradnju dečijih igrališta, bivši predsednik Opštine Prokuplje Milan Arsović od nedavno izdržava zatvorsku kaznu od godinu dana u ćuprijskom zatvoru.

On je u vreme dok je bio predsednik Opštine, u periodu od 2008. do 2012. godine, zloupotrebio položaj prilikom nabavke i montaže dečijih igrališta u Ulici Veljka Milankovića, Đurevačkom naselju i u dvorištu Osnovne škole "9. oktobar" u Prokuplju.

U presudi Apelacionog suda u Nišu stoji da su nabavke zaključene kršenjem Zakona o javnim nabavkama, odnosno razbijanjem nabavke velike vrednosti na male i prilagođavanjem predmeta nabavke određenom ponuđaču, dok je ugovorena cena bila značajno veća od uporedivih tržišnih cena, pišu Južne vesti.

Nabavka i montaža dečijih igrališta plaćena je 9.308.784 dinara, što je na dan zaključenja ugovora, prema srednjem kursu Narodne banke Srbije, iznosilo 83.405 evra.

Prema informacijama iz Višeg suda u Prokuplju, zatvorska kazna za krivično delo koje se stavljalo na teret Arsoviću je od jedne do 8 godina zatvora, tako da je prošao sa minimalnom kaznom, pišu Južne vesti.

Arsović je inače u vreme dok je obavljao funkciju predsednika Opštine bio visoki funkcioner Demokratske stranke, ali se pre manje od godinu dana učlanio u Pokret socijalista Aleksandra Vulina.

Arsoviću će u zatvorsku kaznu biti uračunato vreme koje je proveo u pritvoru, od 24. decembra 2012. do 17. januara 2013. godine.

Inače, ovo je jedina pravosnažna presuda i zatvorska kazna na koju je osuđen i koju izdržava neki funkcioner lokalne vlasti i političar, ne samo u Prokuplju, već i u čitavoj Toplici.

( Južne vesti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja