OBIO PRODAVNICU I SERVIS ZA MOBILNE: Uhapšen Sirijac zbog pljački u Šidu
Foto: Shutterstock

Razbojništvo

OBIO PRODAVNICU I SERVIS ZA MOBILNE: Uhapšen Sirijac zbog pljački u Šidu

Crna Hronika -

ŠID - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Šidu uhapsili su državljanina Sirije T.B. starog 33 godine zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo razbojnička pljačka.

Po nalogu tužioca, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će, uz krivičnu prijavu za razbojničku pljačku i pokušaj teške krađe biti doveden na saslušanje u Osnovno javno tužilaštvo.

U Šidu su tokom prethodne noći obijene dve prodavnice. Policija je uhapsila migranta, sirijskog državljanina, koji se sumnjiči da je izvršio razbojničku pljačku.

Na meti lopova u Šidu noćas su se našle dve prodavnice. U pitanju su radnje koje prodaju i servisiraju mobilne telefone.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Noćas oko 23,30 časova obijena je prodavnica tehničkih uređaja u ulici Svetog Save u Šidu. Nakon što se čuo prasak karakterističan za razbijanje stakla, vlasnik radnje je izašao i kako svedoči, ne želeći pred kamere, uspeo da obori migranta koji je već uzeo 6 mobilnih telefona. Nije uspeo da ga savlada pa je pljačkaš pobegao.

Procenjuje se da je vrednost ukradene robe i pričinjena materijalan šteta oko 150 hiljada dinara. Građani su ponovo zabrinuti za bezbednost.

Tokom noći obijen je i sevris mobilnih telefona na gradskoj pijaci. Vlasnik svedoči da lopov nije uzeo ništa. Pretpostavlja da je njegov lokal obio greškom misleći da će zateći novu robu, a ne servis.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja