VOĐU GRUPE "AMERIKA" IZRUČUJU ARGENTINI ILI GRČKOJ: Protiv Jakšića u Peruu nemaju dokaze
Foto: Printscreen

Šef narko-kartela ne ide na slobodu

VOĐU GRUPE "AMERIKA" IZRUČUJU ARGENTINI ILI GRČKOJ: Protiv Jakšića u Peruu nemaju dokaze

Crna Hronika -

PERU - Agenti peruanskog Interpola dobili su obaveštenje da bi Zoran Jakšić (57) u narednim danima mogao biti izručen drugim latinoameričkim i evropskim zemljama koje ga potražuju.

Kako mediji navode, njega traže argentinske i grčke vlasti.

Jakšić, koga su peruanski mediji nazvali "srpskim trgovcem drogom", suočen je sa dva sudska postupka u ovoj zemlji.

"U jednom postupku se još vodi istraga, dok se u drugom tereti za šverc kilograma kokaina iz 1998. godine", pišu mediji i objašnjavaju da je Jakšić upravo te godine postao poznat u svetu narko dilera.

Jakšić je uhapšen u julu ove godine pod sumnjom da je glavni finansijer kriminalne organizacije "Los Golondrinos", koja od 2015. operiše sa velikim količinama droge. Ipak, sudija u ovom postupku odbacio je navode tužilaštva, kao i video materijal na kome se vidi susret Jakšića i vođe narko-bande Fernanda Medine Gavilana, poznatog i kao "Fercho".

Sudija nije prihvatio ni audio snimke razgovora članova bande koji su dogovarali susret "Fercha" i "Chiquita", inače nadimka po kome je Jakšić poznat. Kao obrazloženje navedeno je da se ni u jednom razgovoru ne pominje ime Zorana Jakšića, a i da je prilikom poslednjeg hapšenja kod njega pronađeno samo 360 dolara, što je nedovoljno za finansiranje narko-kartela".

(J. Ivić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track