Najnovije vesti

VIŠI SUD: Suđenje osmorici žandarma odloženo zbog izostanka sudije
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Napad pred početak Parade ponosa na Vračaru u jesen 2014.

VIŠI SUD: Suđenje osmorici žandarma odloženo zbog izostanka sudije

Crna Hronika

BEOGRAD - U Višem sudu u Beogradu danas je odloženo suđenje osmorici žandarma optuženih za napad na Andreja Vučića i Predraga Malog kao i još dvojicu pripadnika vojne policije pred početak Parade ponosa na Vračaru u septembru 2014. godine.

Razlog odlaganja je smrtni slučaju porodici sudije, a novi datum za nastavak suđenja biće naknadno određen.Na današnjem suđenju bilo je planirano ispitivanje policajaca Darka Mitrovića i Miloša Pešića.

Incident se dogodio 28. septembra 2014. godine na uglu ulica Svetozara Markovića i Birčaninove, neposredno pred održavanje Parade ponosa u Beogradu kada je, iz bezbednosnih razloga, u centru grada bilo pojačano prisustvo policije.

O incidentu postoji i video zapis koji su objavile gotovo sve televizije.Žandarmi niškog odreda su optuženi za prebijanje braće premijera Srbije i gradonačelnika Beograda, kao i još dvojice pripadnika vojne policije.Više tužilaštvo u Beogradu ih tereti da su kao saizvršioci počinili krivicno delo napad na vojno lice u vršenju vojne službe u sticaju sa krivičnim delom zlostavljanje i mučenje, odnosno za prebijanje pripadnika "Kobri" Saše Jovanovića i Saše Stankovića, kao i Andreja Vučića i Predraga Malog.Optuženi su Predrag Mitrović, Slavko Stojanović, Dragan Savić, Dalibor Djordević, Zlatko Gigić, Boban Lekić, Mitar Milosavljević i Rade Matić.Komandant voda Žandarma - Mitrović tereti se i za krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...