PIJANI VETERINAR PREGAZIO DEVOJČICU PA POBEGAO: Potrčala za psom, pasat naleteo velikom brzinom!
Foto: Privatna Arhiva

Krivac

PIJANI VETERINAR PREGAZIO DEVOJČICU PA POBEGAO: Potrčala za psom, pasat naleteo velikom brzinom!

Crna Hronika -

Aleksandru Živanoviću određen pritvor zbog sumnje da je pijan „pasatom“ usmrtio Jelenu Melović (13) na Banjici, a potom pobegao

BEOGRAD - Jelena Melović (13) poginula je u subotu u stravičnoj saobraćajnoj nesreći, koju je u Ulici Bahtijara Vagabzadea na Banjici izazvao pijani veterinar Aleksandar Živanović (33) iz Beograda.Nesrećnu devojčicu, koja je prelazila ulicu u blizini obeleženog pešačkog prelaza, Živanović je, kako se sumnja, nešto posle 18 sati pokosio „pasatom“, a potom pobegao sa lica mesta.Borba lekara- Devojčica je s teškim povredama prebačena na Vojnomedicinsku akademiju. Lekari su se borili za njen život, ali preminula je iste večeri oko 20 sati - potvrdio je sagovornik Kurira.Očevidac stravične nesreće kaže za Kurir da je prizor bio jeziv i da je Jelena letela nekoliko metara pre nego što je pala na zemlju. Na mestu jezive tragedije i juče su bili vidljivi tragovi krvi.- Devojčica je šetala psa. Koliko sam video, on je krenuo preko ulice i ona je pošla za njim. Mislim da je vozač išao velikom brzinom, jer nije uspeo da izbegne dete. Kad ju je udario, crni „pasat“ je malo zastao, kao da se vozač dvoumio da li da prikoči ili ne, ali onda je dao gas i odjurio - dodaje on.

Kako saznajemo, dva sata kasnije policija ga je pronašla i uhapsila.- Alko-testom je utvrđeno da je bio pijan, odnosno da je u krvi imao 0,71 promil alkohola, što je daleko više od dozvoljena 0,3 promila - dodaje on.Kako navodi, iste večeri policija je odredila zadržavanje pijanom veterinaru. Navodno, on se pravdao da je pobegao jer se uplašio i nije znao kako da reaguje.Ćutao kod tužiocaNa saslušanju u Prvom osnovnom tužilaštvu nije mogao da iznese odbranu jer je bio u teškom psihičkom stanju.Komšije nesrećne devojčice kažu da je Jelena živela u blizini mesta na kom je nastradala. Često je, kažu, boravila i kod bake koja živi na samo nekoliko stotina metara od ulice u kojoj je poginula.- Obožavala je psa, često smo je viđali kako ga šeta. Divno dete, strašno je to što se dogodilo. Ne znam kako će njena baka preživeti ovu tragediju - kaže komšija.

Prvo tužilaštvoODREĐEN MU PRITVORAleksandar Živanović juče je izveden na saslušanje, posle čega mu je sud, na zahtev Prvog osnovnog tužilaštva, odredio pritvor do 30 dana.U tužilaštvo, kako je potvrdila portparol Leposava Vujanović, još uvek nisu stigli rezultati analize Živanovićeve krvi. Posle sudskog veštačenja, biće odlučeno da li će istragu dalje voditi Više ili Prvo osnovno tužilaštvo.- Ukoliko se potvrdi da je u krvi imao alkohol, kako je utvrđeno alko-testom, zbog težine krivičnog dela istragu će preuzeti Više tužilaštvo u Beogradu - objašnjava on.

PrivedenKINEZ UBIO PEŠAKANa putu Vršac-Pavlić u novogodišnjoj noći poginuo je pešak star oko 40 godina, na koga je naleteo automobil za čijim je volanom bio kineski državljanin koji trenutno živi u Vršcu. Prema informacijama iz istrage, pešak je poginuo dok je, u društvu prijatelja, hodao po kolovozu.

J. Spasić - J. Rafailović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track