CENTAR ZA SOCIJALNI RAD TRSTENIK Potpuna je neistina da je socijalna radnica nagovarala majku deteta
Foto: Printscreen Youtube

Demanti

CENTAR ZA SOCIJALNI RAD TRSTENIK Potpuna je neistina da je socijalna radnica nagovarala majku deteta

Crna Hronika -

Povodom teksta Užas u Trsteniku: Sveštenik zlostavljao bratanca (2), objavljenog 24.12.2016. godine na portalu Kurira, deirektor Centra za socijalni rad Trstenik u Trsteniku je poslao demanti koji objavljujemo u celosti:

"Kad su u pitanju navodi M.S. "da je najveći šok doživela u Centru za socijalni rad, gde joj je sugerisano da razmisli u šta se upušta" i da joj je "jedna od socijalnih radnica rekla da bi trebalo da misli o sveštenikovom detetu i kako će njemu biti ukoliko mu tata završi u zatvoru", direktor Centra za socijalni rad "Trstenik" u Trsteniku, Dragojlo Minić, dipl. pravnik, odgovorno tvrdi da je to potpuna, notorna neistina, da su tvrdnje trebale biti proverene kod Centra za socijalni rad "Trstenik" u Trsteniku pre objavljivanja.

Centar niko nije kontaktirao, a način na koji je sporni tekst objavljen je takav da se iz njega može lako identifikovati maloletno lice o kome se piše, tim pre što je u pitanju mala sredina u kojoj se svi mogu prepoznati, čak i po inicijalima.

Takođe je pozvao medije da, ukoliko već izveštavaju o maloletnim licima, to čine na ozbiljan i odgovran način, koji ih neće učiniti prepoznatljivim u sredinama u kojima žive, jer im se time čini direktna i nenadoknadiva šteta", naveo je Dragojlo Minić, dipl. pravnik, direktor Centra za socijalni rad "Trstenik" u Trsteniku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track