PASAT SMRTI: Preminuo Sirijac četvrta žrtva stravične nesreće kod Niša
Foto: M.M.

Migranti stradali u prevrtanju

PASAT SMRTI: Preminuo Sirijac četvrta žrtva stravične nesreće kod Niša

Crna Hronika -

NIŠ - Halim Doku iz Sirije, četvrta je žrtva teške saobraćajne nesreće na autoputu Niš – Beograd kod Draževca 29.decembra 2016.godine u kojoj je teško povređeno još devetoro migranata.

On je zbog preloma ekstremiteta bio zbrinut prvo na Klinici za ortopediju, ali je naknadno hitno operisan na Klinici za hirurgiju zbog unutrašnjeg krvarenja.

SMRSKAN AUTO, TRAGOVI KRVI, RAZBACANA ODEĆA I OBUĆA... Stravični prizori na mestu nesreće kod Niša!

- Pacijent je preminuo usled teških povreda grudnog koša i abdomena, uprkos naporima lekara da mu spasu život. Operisan je zbog krvarenja na slezini i jetri i sve vreme je bio u izuzetno teškom stanju, kaže direktor KC Niš prof. dr Zoran Radovanović.

STRAVIČNA NESREĆA KOD NIŠA Prevrnuo se auto pun migranata, 2 poginula, 10 povređenih! Vozač pobegao

Prema Radovanovićevim rečima, ostalih devetoro migranata, među kojma je šestoro dece, koji se nalaze na lečenju u KC Niš, u stabilnom je stanju i svi se oporavljaju od povreda.

STRAVIČNA NESREĆA UZELA I TREĆU ŽRTVU: Preminulo i dete povređeno u nesreći na auto-putu kod Niša

Do nesreće je došlo kada je „pasat“ u kojem je bilo 15 ilegalnih migranata iz Avganistana, Sirije, Pakistana i Iraka udario u bankinu kod sela Draževac 29.decembra oko 3.40 časova. Dvojica migranata preminula su na licu mesta a jedan petnaestogodišnji dečak je izdahnuo na prijemu u KC Niš. Devetoro migranata je zadržano na lečenju u KC Niš a samo su dvojica prošla bez povreda. Uz jednu ženu kojoj su amputirane obe noge, Doku je bio najteže povređeni migrant.

( B. Janačković/Blic)

NIŠKA POLICIJA ZNA KO SU: Otkriveni krijumčari ljudi koji su ostavili stradale migrante na putu

Vozač “pasata” je posle nesreće pobegao i u toku je intenzivan rad niške policije na njegovom pronalasku. Policija je u saradnji sa tužilaštvom iz Aleksinca u međuvremenu otkrila i uhapsila dvojicu njegovih pomagača. Reč je o N.F. i J.B. Preševa, koji se sumnjiče da su učestvovali u krijumčarenju grupe migranata.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja