PREOKRET U ISTRAZI: Italijan Masimilijano Kolanđeno režirao svoju otmicu kod Sremske Mitrovice?
Foto: Mitrovica.info

Lažne optužbe

PREOKRET U ISTRAZI: Italijan Masimilijano Kolanđeno režirao svoju otmicu kod Sremske Mitrovice?

Crna Hronika -

SREMSKA MITROVICA - Italijan Masimilijano Kolanđeno po svemu sudeći lažno je optužio petoricu Srba, s kojima je poslovno sarađivao, da su ga kidnapovali u Laćarku. Zbog toga se oni nalaze u pritvoru još od 22. novembra prošle godine.

Naime, Kolanđeno je u našu zemlju došao da razgovara sa uhapšenom „petorkom“ jer je nastao problem s njegovom transakcijom od skoro milion evra, koliko je trebalo da uplati za neki posao. Nakon što ih je uverio da će problem biti rešen, policiji je prijavljena otmica.

Osumnjičeni su Ranko Njegovanović (43), iz Laćarka, Dragan Zorić (30), iz Vukovara, Vladimir Trbović (43), iz Šapca, Slobodan Radanović (55), iz Šida, i Aleksandar Radanović (31), iz Šida. I dok su oni skoro dva meseca iza rešetaka, Italijan slobodno šeta u svojoj domovini, navodi sremskomitrovački portal SMP.

Foto: Nebojša Mandić
Foto: Nebojša Mandić

Prema saznanjima portala, Radanović je zastupnik izvesne nemačke kompanije kojoj je Kolanđenova firma trebalo da prebaci 998.820 evra na konto potpisanog ugovora. Sredstva su prvo legla na račun jedne nemačke banke, da bi već sutradan nestala s računa, a firma Italijana prestala da postoji. Radanović je zbog toga pozvao biznismena da dođe u Srbiju, kako bi ustanovili gde je nastao problem s transakcijom novca. Kolanđeno je ubrzo pristao da sa dvojicom prijatelja dođe u Srbiju.

– Prvo su se sastali u Rankovoj kući, u prisustvu Slobodana, Dragana i Vladimira, koji je imao ulogu prevodioca – rekao je izvor dobro upoznat sa ovim slučajem.

Foto: Nebojša Mandić
Foto: Nebojša Mandić

– Kolanđeno je tvrdio da ima mogućnosti da ispravi problem s novcem, posle čega je pozvao Srbe na večeru. Druga dvojica Italijana odmah su krenula na beogradski aerodrom, a Masimilijano s Vladimirom, Draganom i Aleksandom odlazi u hotel „Plaza La“.

Kako saznake portal SMP, tu su se družili sve do ponoći, a na kraju su svi otišli da spavaju. Masimilijano je tada iskoristio priliku i tajno poslao poruku nekome u Italiju tvrdeći da je otet. Dao je adresu hotela, posle čega je o svemu obaveštena srpska policija.

Pripadnici MUP odmah su krenuli u akciju i uhapsili „petorku“. Posle saslušanja u policiji, Italijan je ispraćen na aerodrom, odakle se vratio u Italiju. Prema optužnici suda, Srbi su u hotelu „Plaza La“ u Laćarku držali otetog Masimilijana Kolanđena i tražili novac da bi ga pustili na slobodu.

Sanja Čupić Maljković, advokat jednog od osumnjičenih, smatra da nema osnove za dalje krivično gonjenje, jer nije izvršeno krivično delo.

Foto: Nemanja Pančić
Foto: Nemanja Pančić

– Očekujem da će tužilaštvo osumnjičenima ukinuti pritvor – kaže Sanja Čupić Maljković.

Inače, Italijan se ni posle mesec i po nije odazvao sudu kako bi dao izjavu povodom ovog događaja. S druge strane, Srbe ne puštaju iz pritvora, zbog čega će oni, kako saznajemo, tužiti državu.

Italijanskim medijima Kolanđeno nije nepoznat. Kako tvrde, on nije pokazao ni trunku poštovanja prema Nikoli Femiju, bosu mafijaške organizacije „Ndrangeta“ iz Kalabrije, od koga je uzeo 100.000 evra. Masimilijano mu je obećao preko jedne žene iz suda oslobađajuću presudu zbog trgovine drogom. Ali to se nije desilo, pa mu je šef mafije poručio da će se pokajati i da će mu novac vratiti s kamatom

(Smiljka Kostić/mitrovica.info)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track