SVEDOK SARADNIK ĐURA MUTAVI NA SUĐENJU ZA UBISTVO ĆURUVIJE Zemunci su hteli da ubiju Kuraka i Romića
Foto: Stefan Jokić

Sa tajne lokacije doveden u Specijalni sud

SVEDOK SARADNIK ĐURA MUTAVI NA SUĐENJU ZA UBISTVO ĆURUVIJE Zemunci su hteli da ubiju Kuraka i Romića

Crna Hronika -

BEOGRAD - Svedok saradnik u postupu za ubistvo premijera Zorana Đindjića, Miladin Suvajdžić, poznatiji kao Đura Mutavi doveden je danas sa tajne lokacije u Specijalni sud kako bi svedočio u postupku protiv optuženih za ubistvo Slavka Ćuruvije.

Na početku, on je obavestio sud da se više ne preziva Suvajdžic vec Đurić.

- U ovom postupku nemam status, imao sam u postupku za ubistvo premijera, zemunski klan i protiv novosadske grupe "Firma". Bio sam član grupe protiv koje sam svedočio - objasnio je svoju trenutnu poziciju Đura Mutavi, a na pitanje branioca advokata Zore Dobričanin Nikodinović od čega se trenutno izdržava, on je odgovorio da ga izdržava država Srbija.

- Primam platu od države, dobijam je kao svedok-saradnik - rekao je on ali nije želeo da otkrije o kom je iznosu reč.

On je posvedočio da mu je Miloš Simović, pripadnik "zemunskog klana" ispričao da je imao zadatak da ubije ljude koji su ubili Ćuruviju, optužene Miroslava Kuraka i Ratka Romića.

- Rekao mi je da da su ih pratili, tražili najbolje mesto da ih ubiju, ali do toga nije došlo jer ih je Kurak primetio i pobegao preko Pančevackog mosta. Kasnije im je valjda Dušan Spasojević rekao da su se oni dogovovorili sa Miloradom Ulemekom i da se od akcije odusalo - ispričao je svedok saradnik pred Specijalnim sudom.

U sud je stigao i bivsi nacelnik UKP Rodoljub MiIović cije se svedočenje očekuje u nastavku suđenja.

(J. Spasić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track