JOVANOVIĆ JE UBIO SVOG NAJBOLJEG DRUGA: Čim izađem iz zatvora podići ću mu spomenik!

JOVANOVIĆ JE UBIO SVOG NAJBOLJEG DRUGA: Čim izađem iz zatvora podići ću mu spomenik!

Crna Hronika -

NOVI SAD - Todor Jovanović (59) iz Đurđeva osuđen je na sedam godina zatvora zbog ubistva druga Duška Milićevića (56) iz istog mesta.

Presuda je izrečena u novosadskom Višem sudu, a zločin se dogodio 10. decembra 2015. godine u kući Jovanovića, gde su njih dvojica zajedno pili. Izrečena mu je i mera obaveznog lečenja od alkoholizma u ustanovi zatvorenog tipa.

- Jovanović je ubistvo počinio u stanju bitno smanjene uračunljivosti zbog alkoholisanosti. Prilikom odlučivanja o kazni imali smo u vidu njegovu dosadašnju neosuđivanost, ali i činjenicu da nema porodicu, odnosno ženu i decu, i da je sa pokojnkom bio drug. Za vreme suđenja držao se korektno. Nismo prihvatili stav odbrane da je reč o nužnoj odbrani jer na Jovanovićevom telu nije pronađena ni najmanja povreda - rekao je sudija Vidoje Mitrić obrazlažući presudu.

Gvozden Grgur, Jovanovićev advokat, posle izricanja presude najavio je da će se žaliti na sudsku odluku. Okrivljeni Jovanović je na suđenju rekao da se mnogo kaje što je došlo do ubistva i što je izgubio velikog prijatelja.

- Čim izađem iz zatvora, prijatelju za čiju smrt sam odgovoran podići ću spomenik - rekao je okrivljeni Jovanović.

S. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track