Slavko Perović u bolnici, pretukao ga policajac

Napad

Slavko Perović u bolnici, pretukao ga policajac

Crna Hronika -
Crnogorski predsednik Filip Vujanović osudio je napad na bivšeg lidera Liberalnog saveza Crne Gore. Noć je proveo u bolnici zbog kontuzije glave i grudnog koša

PODGORICA - Crnogorski predsednik Filip Vujanović osudio je danas napad na bivšeg lidera Liberalnog saveza Crne Gore (LSCG) Slavka Perovića prilikom policijskog privođenja u Herceg Novom i zatražio da se taj slučaj hitno ispita do kraja.

"Naravno da maksimalno i iz sve snage osuđujem napad koji se desio na bivšeg lidera LSCG. On je bio predsednik partije koja će u Crnoj Gorib biti zapamćena po doslednosti zalaganja za ideju državne nezavisnosti", kazao je Vujanović.

On je najavio da će obaviti razgovor s direktorom Uprave policije Božidarom Vuksanovićem, od koga će tražiti da se najprofesionalnije i najdetaljnije ispita slučaj i obavesti javnost o rezultatima istrage.

"Radi se o slučaju koji zavređuje pun prioritet i maksimalnu ažurnost, što obavezuje da se javnost odmah obavesti o rezultatima istrage" , kazao je Vujanović novinarima.

Perović je sinoć povređen u Herceg Novom, prilikom opiranja policijskom privođenju, nakon svađe u jednom tamošnjem kafiću.

Kako su preneli podgorički mediji, Perović je sedeo s društvom u jednom kafiću u centru Herceg Novog, nakon čega je došao u verbalni sukob s muškarcem za susednim stolom.

Bivši lider LSCG je, kako se navodi, prozivao nekadašnjeg crnogorskog premijera i predsednika Demokratske partije socijalista Mila Đukanovića, nazivajući ga lopovom.

U međuvremenu su u kafić stigli pripadnici Interventnog voda policije i sa sobom poveli muškarca koji je sedeo za susednim stolom, a potom su tražili i od Perovića da pođe sa njima. Perović je to odbio, uz reči:"Je li vas to Milo poslao?" .

Policajci su bivšeg lidera LSCG, ipak, izveli iz kafića, posle čega je nastalo međusobno guranje i koškanje. Jedan od policajaca je, kako se navodi, udario Perovića, nakon čega se nekadašnji prvi čovek crnogorskih liberala zateturao, pao i udario glavom o kameno tlo.

Policija je potom privela Perovića u Centar bezbednosti na Toploj, a nakon toga je pozvana dežurna ekipa Hitne pomoći, koja je ukazala pomoć bivšem lideru LSCG.

Posle pregleda, Perović je upućen u Opštu bolnicu Meljine, gde je zadržan tokom noći zbog kontuzije glave i grudnog koša, a konstatovane su i ogrebotine na kolenima i oko zgloba šaka.

Policija: Slavko Perović udario policajcaPerović je u incidentu u Herceg Novom vređao policiju i "u jednom momentu otvorenom šakom" udario policajca Božidara Jaukovića "u predelu lica", saopštila je policija Crne Gore. Prema saopstenju Uprave policije Crne Gore, Jauković je potom odgurnuo Perovića kako bi "odbio napad", nakon čega je on pao na pločnik. Perović je zatim uz upotrebu fizičke sile "i vezivanja" odveden u službeno vozilo i priveden na saslušanje u Centar bezbednosti u Herceg Novom.

U policiju je priveden i Vaso Marić koji je pre incidenta s policijom sa Perovićem sedeo za istim stolom u jednom kafeu na hercegnovskoj rivijeri. Prema saopštenju Uprave policije, kod Perovića je u krvi utvrđeno prisustvo alkohola od 1,55 promila, a kod Marića 0,83 promila.

Uprava policije takođe je saopštila da njen službenik Božidar Jauković neće obavljati policijske poslove dok se o tom incidentu ne izjasni državni tužilac.

U saopštenju je takođe navedeno da je direktor Uprave policije Božidar Vuksanović naložio da se kompletan predmet, s lekarskom dokumentacijom, dostavi državnom tužiocu koji treba da oceni da li je u ovom slucaju počinjeno krivično delo i da li su policajci prekršili pravila službe.

Prema saopštenju, policija u sredu popodne primila prijavu od Danijele Vasiljević, koja se žalila da je u kafeu "Do-Do" na rivijeri u Herceg Novom bila verbalno napadnuta, a njen suprug i fizički napadnut od strane dva njima nepoznata lica.

LSGC traži istragu

Liberalna partija Crne Gore zatražila je danas hitnu istragu incidenta između bivšeg lidera Liberalnog saveza Slavka Perovića i policije u Herceg Novom. Liberalna partija je nastala iz Liberalnog saveza (LS), pošto je rukovodstvo LS odlučilo da ukine tu stranku. Istragu incidenta koji se dogodio u sredu popodne na hercegnovskoj rivi, zatražio je i član Saveta za građansku kontrolu policije Aleksandar Zeković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track