SAČEKUŠA U NOVOM SADU: Evo šta je bio motiv rafalne paljbe u kojoj je ranjen Uskoković!
Foto: Slađana Stojanović

Niko Uskoković (38) ranjen u obračunu ispred škole

SAČEKUŠA U NOVOM SADU: Evo šta je bio motiv rafalne paljbe u kojoj je ranjen Uskoković!

Crna Hronika -

Ranjeni u podzemlju poznat pod nadimkom Novosadski Skole, a policija smatra da meta obračuna nije bio on, već Goran Kovačević

NOVI SAD - Niko Uskoković (38) iz Vrbasa teško je ranjen juče pre podne u sačekuši ispred Osnovne škole „Đura Daničić“, kada su nepoznati napadači otvorili vatru na džip „rendžrover“ kojim je upravljao.

Kako saznajemo, Uskoković je kolima izlazio iz prolaza između zgrada u Ulici Dušana Vasiljeva, između broja 18 i 20, kada je iz tog pravca usledila rafalna paljba na automobil i to pravo, odnosno na strani suvozača. U tom delu je ispaljeno oko dvadesetak hitaca i oni su pogodili Uskokovića, koji je sedeo na mestu vozača. Ranjeni je, umesto da skrene levo ili desno, nastavio pravo, sve dok se nije zakucao u betonski zid. Udarac je toliko bio jak da je deo betona pao na haubu džipa.Motiv obračuna- Uskoković je vozio džip sa zatamnjenim staklima koji je u vlasništvu Gorana Kovačevića zvanog Goranac. Prema dosadašnjim informacijama, meta ovog obračuna bio je upravo Goranac, kome je Uskoković šurak, odnosno oženjen je njegovom rođenom sestrom. Inače, oni su iz ekipe Nenada Stevića, čija je devojka Teodora Kaćanski ubijena greškom na sličan način - kaže naš izvor iz vrha MUP.

Deca bila na časovima

- Sudeći po tome u kom pravcu su pucali, verovatno su mislili da je Goranac i sad na mestu suvozača. Naravno da toliko hitaca Uskoković nije mogao da izbegne a da ga ne pogode - kaže mladić koji je od početka bio na licu mesta.

Inače, pucnjava se dogodila kod Osnovne škole „Đura Daničić“, u kojoj su se nalazili učenici. Srećom, u toku su bili časovi, pa na mestu obračuna nije bilo više dece.

- Tri devojčice su bile sa druge strane i one su sve videle. Vrištale su i čučnule od straha. Neko od njih je rekao da je pucano iz crnih kola. Nedopustivo je da se ovo dešava usred dana, i to kod škole - dodaje naš sagovornik.

Organizovani kriminalPOZNATA KRIMINALNA GRUPAGoran Kovačević Goranac uhapšen je 2010. zajedno sa 11 pripadnika organizovane kriminalne grupe. On kao vođa i ostali su se 2012. godine nagodili sa Tužilaštvom za organizovani kriminal o priznanju proizvodnje „skanka“ za područje Vojvodine, u zamenu za kazne zatvora od četiri do sedam i po godina, kao i trajno oduzimanje više stanova i luksuznih automobila. Goranac je tada osuđen na sedam i po godina, dok je njegov zet Niko Uskoković osuđen na četiri godine.

Stefanović poručioHAPSITE ILI VAS SMENJUJEMMinistar policije Nebojša Stefanović razgovarao je juče s načelnikom novosadske policije i poručio da očekuje da se sve okolnosti brzo rasvetle i pronađu počinioci, ili će u protivnom uslediti smene u kriminalističkoj policiji. Ministar je juče kazao i da će ovaj slučaj biti prioritet u radu novosadske policije, dokle god se ne uhapse počinioci.

Slađana Stojanović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track