VIDEO SE U ČITULJI, A ZAVRŠIO U MARICI: Priveden Mija Baškalović, bivši vođa VOŽDOVAČKOG KLANA
Foto: Printscreen FB

Sumnjiči se za podmetanje požara

VIDEO SE U ČITULJI, A ZAVRŠIO U MARICI: Priveden Mija Baškalović, bivši vođa VOŽDOVAČKOG KLANA

Crna Hronika -

Miodrag Baškalović zvani Mija (51), nekadašnji vođa voždovačkog klana i jedan od preživelih aktera čuvenog dokumentarca „Vidimo se u čitulji”, uhapšen je prekjuče na Voždovcu.

Nije se opirao hapšenju, ali je bio iznenađen. Za njim su mesecima tragali inspektori petog odeljenja beogradske policije, koji se bave požarima i eksplozijima. Njemu je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati - objašnjava sagovornik.

Foto: Dado Đilas
Foto: Dado Đilas

Uhapšeni Baškalović poznat je i kao jedan od preživelih aktera „Vidimo se u čitulji”, a nekada je bio na čelu voždovačkog klana. Sumnjiči se za podmetanje požara, a interesantno je da mu je nadimak dok je bio na „vrhuncu slave” bio upravi Mija Piroman.

- Inspektori sumnjaju da ima veze sa jednim podmetnutim požarom u Beogradu, ali tek nakon njegovog saslušanja u tužilaštvu znaće se koja mu je tačno bila uloga - dodaje naš sagovornik.

Foto: AP
Foto: AP

U takozvanoj beloj knjizi MUP-a, voždovački klan nekad je slovio za „najjaču ekipu u gradu“. „Zenit” su doživeli za vreme šefovanja Gorana Vukovića Majmuna, koji se proslavio ubistvom Ljubomira Magaša, poznatijeg kao Ljuba Zemunac, u Frankfurtu. U policiji tvrde da je Vuković i formirao grupu koja je početkom devedesetih važila za najorganizovaniju i najbrutalniju u kriminalnim sredinama na području celog Beograda. Ova ekipa često je bila u sukobu sa drugim “kolegama” pa je dosta članova ubijeno - Aleksandar Knežević Knele, Bojan Banović, Romeo Savić, Zoran Dimitrov Žuća... a krajem 1994. godine stradao je i sam Vuković.

ONI SU SE VIDELI U ČITULJI: Glavni akteri filma nisu dočekali premijeru. OVAKO SU SKONČALI!

Na njegovo mesto tada je uskočio Mija Baškalović, učesnik, kako policija navodi, mnogih oružanih obračuna, u kojima je i sam više puta ranjavan.

(Alo/J. Paunović)

Bonus video

Đura Mutavi: zašto su ubijeni Žika Petrović, Kundak i Ćuruvija?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track