POLICIJSKE AKCIJE U BEOGRADU, KRALJEVU, SUBOTICI I NOVOM PAZARU: Rekordna zaplena cigareta u Srbiji
Foto: MUP

Sprečeno krijumčarenje

POLICIJSKE AKCIJE U BEOGRADU, KRALJEVU, SUBOTICI I NOVOM PAZARU: Rekordna zaplena cigareta u Srbiji

Crna Hronika -

Policija je u akciji koja je istovremeno sprovedena na teritorijama Beograda, Kraljeva, Subotice i Novog Pazara zaplenila 653.450 paklica cigareta, što je jedna od najvećih zaplena u Srbiji u proteklih desetak godina.

Zbog sumnje da su krijumčarili cigarete uhapšeni su D. B. (57) i N. T. (39) iz okoline Beograda, Z. T. (39) i S. M. (40) sa područja Šapca i N. V. L. (43) sa područja Subotice. Oni će u zakonskom roku, uz krivicne prijave, biti privedeni nadležnim tužilaštvima. Policija je protiv još dve osobe, starosti 22 i 47 godina iz Subotice i Beograda podnela krivične prijave, u redovnom postupku, zbog istog krivičnog dela.

Veći deo cigareta, bez akciznih markica i prateće dokumentacije, pronađen je u improvizovanim magacinima na području Beograda i Subotice, dok je deo pronađen tokom transporta u tri automobila i dva kombija. Cigarete, vredne više od 120 miliona dinara i vozila koja su korišćena za transport, oduzeti su uz potvrdu.

Primera radi, tokom prošle godine, koja je takođe bila rekordna kada je reč o oduzimanju nelegalnih cigareta, ukupno je zaplenjeno oko 2.000.000 paklica, što ukazuje da je policija samo u poslednjoj akciji, u jednom danu, ostvarila skoro trećinu prošlogodišnjeg rezultata.

(Foto: Ilustracija/MUP)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track