ZAPLENA NA GRANIČNOM PRELAZU VATIN: Kozmetički preparati i lekovi u boksovima za alat
Foto: Carina

Uprava carina Srbije

ZAPLENA NA GRANIČNOM PRELAZU VATIN: Kozmetički preparati i lekovi u boksovima za alat

Crna Hronika -

VATIN - Carinici su 30. januara na graničnom prelazu Vatin zaplenili veću količinu kozmetičkih preparata i lekova, pretpostavlja se velike vrednosti, što će biti naknadno utvrđeno.

Prilikom ulazne kontrole za detaljan pregled izdvojen je kamion užičkih registarskih oznaka natovaren pvc granulatom iz Rusije.

Foto: Carina
Foto: Carina

Vozač je pri susretu sa carinicima rekao da sem prijavljene robe nema ništa drugo za proveru. Međutim, prilikom detaljne kontrole kamionske kabine u fabričkim šupljinama sa leve i desne strane, u boksovima za alat, i u koferu na gornjem krevetu kamiona pronađeno je oko 500 artikala različitih kozmetičkih preparata i lekova.

Foto: Carina
Foto: Carina

Među njima je otkriveno oko 60 injekcija botoksa, velika količina preparata koji sekoriste u mezoterapiji, krema i dekorativne kozmetike robnih marki „Allura esthetics“ i„Estee Lauder“, ali i 30 kutija ruskog leka „Imunofan“ koji se u jako malim dozama koristi za lečenje najtežih oboljenja i transportuje i skladišti na temperaturi od 2-10C, inače gubi lekovita svojstva.

Protiv vozača je pokrenut prekršajni postupak pred nadležnim sudom, a krijumčarena roba je zadržana do njegovog okončanja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track