SPECIJALNI SUD: Dragoljubu Peurači četiri i po godine robije za trgovinu uticajem
Foto: Stefan Jokić

Nije prisustvovao izricanju presude

SPECIJALNI SUD: Dragoljubu Peurači četiri i po godine robije za trgovinu uticajem

Crna Hronika -

BEOGRAD - Bivši direktor Inspekcije za rad Ministarstva rada Dragoljub Peurača osuđen je danas u Specijalnom sudu u Beogradu na četiri i po godina zatvora zbog trgovine uticajem.

Prilikom izricanja presude ukazano je da je izmenjeno krivično delo za koje se Peurača tereti tako da je osuđen za trgovinu uticajem u produženom trajanju, a ne za primanje mita kako je navedeno u optužici.

Odrbrana i tužilaštvo najavili su žalbu na presudu, a sud im je odobrio produženi rok od 15 dana zbog složenosti predmeta.

Peurači se stavljalo na teret da je 11. do 19. marta 2014 "kao službeno lice, u svojstvu direktora Inspektorata za rad zahtevao i primio poklon za sebe, da ne izvrši službenu radnju koju ne bi smeo izvršiti".

U optužnici se navodi da je u dva navrata od pojedinih preduzeća tražio iznose od po 30 i 50 hiljada evra na ime poklona, kako bi sprečio podnošenje prekršajne ili krivične prijave.

Prvobitno je bio osuđen na pet godina zatvora, ali je Apelacioni sud u maju 2016. tu presudu poništio zbog , kako je saopšteno, bitnih povredbi odredaba krivičnog postupaka.

Tokom današnjeg objavljivanja presude istaknuto je da je sudsko veće postupilo po nalogu Apelacionog suda i da su ispravljene nepravilnosti.

Peurača je uhapšen u martu 2014. a posle nekoliko mesecu u pritvoru bio je pušten da se brani sa slobode.

Nije prisustvovao današnjem izricanju presude.

Bonus video

UKRATKO SA RATKOM FEMIĆEM U 5 DO 5: Jorgovankini otirači

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track