Najnovije vesti

ČUMETU JOŠ 16 MESECI ZATVORA I 50.000 KAZNE: Buha osuđen zbog vređanja tužioca
Foto: Nebojša Mandić

Prvi osnovni sud u Beogradu

ČUMETU JOŠ 16 MESECI ZATVORA I 50.000 KAZNE: Buha osuđen zbog vređanja tužioca

Crna Hronika

BEOGRAD - Prvi osnovni sud u Beogradu osudio je danas na godinu i četiri meseca zatvora svedoka saradnika Ljubiše Buhe Čumeta zbog vređanja tužioca Trećeg osnovnog tužilaštva u drugom postupku prošle godine u sudnici Palate pravde.

Istom presudom određena mu je i novčana kazna od 50.000 dinara. Buha je osuđen zbog krivičnog dela ometanje pravde u pokušaju.Na ovu presudu imaju pravo i on i tužilaštvo da ulože žalbu Apelacionom sudu u Beogradu. Buha je optužen jer je tokom suđenja u Palati pravde 18. decembra 2015. godine za kradeni ferari spajder i pretnje supruzi i njenom obezbeđenju, vređao tužioca Trećeg osnovnog tužilaštva u Beogradu.

Tada je pred punom sudnicom rekao da je optužni predlog protiv njega iskonstruisan, te da je u pritvoru jer se njegova supruga Ivana Tulović dogovorila tako sa "Borisom Pavlovićem, koji je kriminalac i koji se bavi kriminalom".

Inače, Treći osnovni sud u Beogradu osudio je Buhu u decembru na jedinstvenu kaznu od dve godine i osam meseci zatvora i novcanu kaznu od 180.000 dinara Buhu zbog prikrivanja krivičnog dela, sprečavanja dokazivanja i zbog ugrožavanja sigurnosti policijskog službenika. Istom odlukom produžen mu je pritvor, ali je oslobođen za dva krivična dela - odnosno ugrožavanje sigurnosti još uvek zakonite supruge Ivane koja ga je i prijavila policiji kao i za podstrekavanje prikrivanja kupovine kradenog "ferari spajdera".

Treće osnovno tužilaštvo uložilo je nedavno žalbu na tu presudu.Buha je u pritvoru od novembra 2015. godine, a pre toga je proveo godinu dana u zatvoru zbog napada na policajca, pripadnika obezbeđenja njegove supruge.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...