Najnovije vesti

(VIDEO) NEVEROVATAN DETALJ ODAO PINK PANTERE: Pljačkali menjačnicu u Milanu, pa na SRPSKOM rekli...
Foto: Printscreen YT

(VIDEO) NEVEROVATAN DETALJ ODAO PINK PANTERE: Pljačkali menjačnicu u Milanu, pa na SRPSKOM rekli...

Crna Hronika

Dvojica Srba, Uroš Ivković (30) i Aleksandar Šarac (29) uhapšeni su zbog pljačke luksuzne juvelirnice u Milanu, kada su u septembru 2016. godine oteli nakit vredan više stotina hiljada evra, pišu italijanski mediji.

Veruje se da su lopovi, koji su opljačkali nakit “u stilu Pink Pantera”, deo šire grupe pljačkaša koji su operisali u velikim evropskim gradovima.

Kako pokazuje snimak sigurnosnih kamera koji je nedavno objavljen na internetu, jedan od pljačkaša najpre je stigao u juvelirnicu, izgiravajući lažnog kupca. On je od prodavačice zatražio da mu pokaže dragulje, govoreći pritom na engleskom jeziku. Kako snimak pokazuje, nesrećna žena je potom otišla do prostorije sa sefom, gde ju je lopov sustigao, oborio na pod i vezao joj ruke.

Njegov saučesnik je zatim nonšalantno ušao u radnju i “počistio” sef. Dragulje i nakit su potršali u torbe koje su sa sobom nosili, nakon čega su opušteno napustikli radnju na glavni ulaz.

Ivković je, prema pisanju italijanskih medija, ranije osuđivan zbog manjih krađa u Italiji, ali i u Srbiji. Šarac je, s druge strane, uhapšen u Srbiji po međunarodnoj poternici, i Italija će verovatno tražiti njegovo izručenje. Policija traga i dalje za trećim saučesnikom u pljački.

KURIR TV Sva ubistva u Srbiji u januaru 2017.

“Bila je to dobro pripremljena grupa, s pasžnjom su planirali napad. Pljačka je trajala svega nekoliko minuta, alarm se oglasio tek pola sata kasnije, kada ga je uključila radnica kada je uspela da se oslobodi. Pljačkaši su već šest sati kasnije bili na granici Hrvatske i Srbije”, saopštili su juče italijanski inspektori na konferenciji za medije.

Jedan od istražitelja pljačke rekao je da su inspektori imali sreću da je vezana radnica znala po neku reč srpskog, pa je razumela kada je jedan lopov u toku pljačke kratko drugom rekao - “Čekaj”. Taj detalj usmerio je inspektore na Srbiju, i na kraju rezultirao hapšenjem.

(VIDEO) OBJAVLJEN ŠOK SNIMAK: Srbin ušao u zlataru u Milanu, a onda je počeo brutalni napad!

(Blic/M.J.)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...