MIGRANTIMA SE OSVETILI BATINAMA U OBRENOVCU: Nova verzija otmice bebe u kolicima!
Foto: Privatna Arhiva

Preokret

MIGRANTIMA SE OSVETILI BATINAMA U OBRENOVCU: Nova verzija otmice bebe u kolicima!

Crna Hronika -

Bebina majka se najpre na ulici verbalno sukobila sa četvoricom maloletnih migranata, a kada je svađa prerasla u koškanje, u pomoć su joj pritekli prijatelji, koji su pretukli izbeglice

OBRENOVAC - Ana Blažić iz Obrenovca, koja je prekjuče prijavila policiji da su četvorica migranata pokušala da joj otmu kolica s jednogodišnjim sinom, navodno je preuveličala čitav događaj i optužila maloletne azilante za nepostojeći pokušaj kidnapovanja jer se veoma uplašila.Kako nezvanično saznajemo, dosadašnjom istragom je, na osnovu izjava svedoka, osumnjičenih azilanata i same Ane Blažić, ali i na osnovu snimka sa sigurnosnih kamera, utvrđeno da migranti iz Avganistana i Pakistana nisu imali nameru da otmu dete.

Bez istrage... Četvorica maloletnika pušteni na slobodu
Bez istrage... Četvorica maloletnika pušteni na slobodu

Neće biti procesuirani

Podsetimo, Obrenovčanka je prijavila policiji da ju je u utorak oko 20 sati u Nemanjinoj ulici napala grupa migranata dok je šetala sina i dvoje bratovljeve dece. Prema njenim rečima, jedan od njih ju je gurnuo, a drugi je počeo da gura kolica u kojima je bio njen sin kako bi ga kidnapovali, ali je ona uspela da otme kolica od njih.- Slučaj je prijavila kao pokušaj kidnapovanja, pa su i policija i tužilaštvo najozbiljnije shvatili prijavu. Za slučaj se zauzeo i Miroslav Čučković, gradonačelnik Obrenovca. Maloletne izbeglice iz Avganistana i Pakistana, koje su učestvovale u navodnom pokušaju otmice, odmah su identifikovane i saslušane. Međutim, oni najverovatnije neće biti procesuirani jer prve informacije koje su prikupljene ukazuju na to da je bebina majka preuveličala čitav događaj jer se veoma uplašila - objašnjava naš izvor iz istrage.Prema rečima našeg sagovornika, prikupljeni dokazi ukazuju na to da su se Ana i migranti sreli na ulici i da je tada došlo do dobacivanja.Dobacivanje- Maloletni migranti su nešto dobacili Ani i u prolazu su, prilikom mimoilaženja, zakačili kolica sa bebom. Moguće je da je Ana bila previše uplašena i da je zbog toga ceo događaj videla drugim očima, odnosno da je ona zaista verovala da će joj odvesti dete, iako takva realna opasnost nije postojala - kaže naš izvor.On dodaje da je Ana tada, izbezumljena od straha, pozvala neke svoje prijatelje, koji su se obračunali sa azilantima, a prema nekim verzijama događaja, njeni prijatelji su u tom trenutku već bili s njom u društvu.- Naime, sigurnosna kamera sa obližnje menjačnice snimila je incident. Na snimku se vidi žena kako šeta u društvu nekoliko mladića. Snimak pokazuje da su ti momci prvi napali migrante. Najpre je došlo do svađe, a zatim i do koškanja. Tokom tog meteža kolica sa bebom su odgurnuta nekoliko puta u stranu, ali se ne vidi ništa što bi ukazivalo na nameru da su migranti želeli da otmu bebu - kaže naš izvor iz istrage.Policija istražuje sve verzije događaja i saslušava očevice i svedoke, pa će detaljna istraga pokazati šta je prava istina.

Granica Migranti izazvali nesrećuPOVREĐENI U EKSPLOZIJI TERETNOG VAGONA-CISTERNE ŠID - Četvorica migranta povređena su u eksploziji teretnog vagona-cisterne koja se dogodila juče ujutru na železničkoj stanici u Šidu. Nesreća se dogodila oko 7 sati, a migranti su zadobili opekotine i nakon zbrinjavanja u medicinskom centru u Sremskoj Mitrovici upućeni su u Beograd na dalje lečenje. Kako saznajemo, teretni voz je u svom sastavu imao praznu cisternu, koja je prethodno prevozila opasnu materiju heksen, a vraćala se iz Pančeva za Antverpen u Belgiji.Prema navodima iz policije, do nesreće je verovatno došlo kad su migranti pokušali da se popnu na cisternu. Iznad vagona bile su žice pod visokim naponom, a pretpostavka je da je u cisterni bilo ostataka materije koja je sklona da se zapali, zbog čega je i došlo do nesreće. U policiji je rečeno da se radi o nesrećnom slučaju.

Komesar za izbegliceNEKO MORA DA ODGOVARAVladimir Cucić, komesar za izbeglice, rekao je juče da za incident u Obrenovcu neko mora da odgovara.- U ovom trenutku to je posao za policiju i tužilaštvo. Na njima je da daju svoj konačni sud. Šta god da je uzrok, bilo da je nesporazum, neko za ovo mora da odgovara - ili oni koji su pokušali da učine delo, ili neko ko uznemirava javnost, ili neko ko nije razumeo namere - rekao je Cucić i dodao da su svi migranti koji su smešteni u Obrenovcu prethodno najmanje šest meseci proveli na ulicama u Beogradu i da nije bilo incidenata.

Ana BlažićBEZ KOMENTARAPozvali smo juče Anu Blažić kako bismo i od nje dobili komentar, ali ona juče nije želela da daje izjave.- Sve što sam imala već sam rekla. Ne želim više ništa da komentarišem - kratko je rekla Ana.Za razliku od juče, Ana je prekjuče detaljno opisala događaj.- Deset godina sam čekala dete, išla na vantelesnu oplodnju i ne mogu da verujem da sam ovako nešto doživela u svom gradu, da su migranti hteli da mi otmu dete. Grčevito sam se borila da mi ga ne odvedu - ispričala je Ana reporterima Kurira.

M. Ivanov - J. Spasić

BONUS VIDEO:

Brat žene kojoj su migranti pokušali da otmu dete Kurir TV: Više niko nije siguran u ovom gradu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track