HOROR KOD VRANJA: Mačka mrtvom gazdi pojela oči!
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

HOROR KOD VRANJA: Mačka mrtvom gazdi pojela oči!

Crna Hronika -

Grozota Dragan Borisov (64) iz Klisure umro prirodnom smrću, izgladnela i pobesnela životinja kopala mu po licu, nosu i grkljanu

Dragan Borisov (64) iz Klisure kod Vranja pronađen je mrtav u svojoj kući, a prizor koji su zatekli meštani bio je užasan jer je mačka sa kojom je živeo rastrgla njegovo telo! Prema priči očevidaca, izgladnela i pobesnela životinja kopala je nesrećnom Draganu po očima, nosu i grkljanu.

Istraga i obdukcija su utvrdili da je Borisov umro prirodnom smrću, a da je telo ležalo nekoliko dana.

- Srce mu je otkazalo i pao je pored kreveta. Dolazila je policija i lekar iz Surdulice koji je konstatovao smrt - pričaju meštani.

Stravičan prizor

Tragedija se dogodila u mahali Velkovi nedaleko od Klisure. Borisovo telo pronašao je Dragoljub Spasov iz Klisure koji je na molbu njegove sestre sa komšijom otišao da vidi šta se dešava sa njim jer da se danima nije javljao na telefon. Kada su otvorili vrata kuće imali su šta da vide, Dragan je mrtav ležao pored kreveta, a pored njega je bila mačka.

- Komšija koji je bio sa mnom primetio je da je mačka kopala po lešu. Nisam mogao da pogledam telo, jednostavno nisam ga video, jer takav prizor nisam mogao da podnesem. Sve vreme uviđaja sam bio napolju. Kako sam čuo bio je dosta razjeden izgladnela mačka mu je kopala po očima, nosu, grkljanu - priča Spasov. On kaže da je pokojnik u četvrtak sa bratom od strica bio na pijacu u Klisuri, jer je u četvrtak pijačni dan u tom mestu.

-Bio je da kupi namirnice, hleb sve što mu treba, sa bratom. Brat mu je otputovao za Beograd i on je u mahali onda ostao sam kada ga je sve to snašlo i kada mu je pozlilo - navodi Spasov.

Nesrećni čovek prema priči komšija žalio se da ima zdravstvenih problema i da mu nije dobro. Meštani pričaju da u ambulantu u Klisuri doktor dolazi jednom nedeljno četvrtkom i da to nije dovoljno, jer se kako navode možda sve ovo ne bi desilo njihovom komšiji da imaju lekara svakodnevno u ambulanti.

- I kad mu je bilo teško Dragan bukvalno nije imao kome da se obrati. Lekar dolazi samo četvrtkom, a Klisura ima oko 300 stanovnika - pričaju Klisurčani.

- Policija je izvršila uviđaj, Borisov je umro prirodnom smrću, na telu nema tragova nasilne smrti, potvrđeno je Kuriru u PU Vranje.

Konačno sahranjen

Borisov je umro krajem prošle nedelje, a sahranjen je u petak na seoskom groblju. Na večni počinak ispratili su ga sestra, zet rođaci i komšije. Prema rečima meštana i sestra je smrt brata teško podnela, posebno to što ga je zatekla u tako jezivom stanju.

Došao se iz Kaluđerice

Dragan je inače imao kuću u Kaluđerici kod Beograda koju je prodao i doselio se u mahalu Velkovi prošle jeseni i nastavio da živi u kući svojih roditelja.

-Borisov je bio razveden, ima ćerku i sina koji žive u Požarevcu. Bavio se privatnim poslovima uglavnom je radio na građevini - pričaju meštani.

T. Stamenković/M.Ivanov

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track