Prebijen sin osumnjičenog za ubistvo Ćuruvije

Okršaj ispred suda

Prebijen sin osumnjičenog za ubistvo Ćuruvije

Crna Hronika -
Filipa Pejovića na ulazu u Palatu pravde napala četvorica mladića, a policija uhapsila samo Aleksandra M. (24) Filipov otac Luka dovođen u vezu sa likvidacijom vlasnika Dnevnog telegrafa

BEOGRAD - Osveta?Filip Pejović (24), sin bivšeg pripadnika JSO Luke Pejovića, čije se ime vezuje za ubistvo vlasnika Dnevnog telegrafa Slavka Ćuruvije, pretučen je juče ispred beogradske Palate pravde! Na njega su, kada je izlazio iz suda, nasrnula četvorica mladića, a policija je uspela da identifikuje i uhapsi samo Aleksandra M. (24).

- Filip je juče svedočio u postupku koji se vodi protiv Aleksandra M. zbog optužbe da je na vrata Pejovićevog stana 29. juna 2008. postavio „kašikaru“. Bomba je tada eksplodirala i povredila Filipovu majku i sestru. Nakon svedočenja, Filip je izašao iz zgrade i tad su ga napala četvorica momaka koja su stajala na platou ispred Palate pravde. Udarali su ga rukama i nogama gde god su stigli! Sudski stražari su odmah istrčali, pa su trojica napadača pobegla, a samo jedan od njih je uhvaćen. Filip je dobro prošao, od silnih batina zadobio je samo rasekotinu ispod oka - kaže izvor Kurira iz suda.

Uhapšeni kod sebe nije imao dokumenta, ali policija ga je brzo identifikovala kao Aleksandra M.- Pejović i napadač se, očigledno, poznaju odranije, ali nisu želeli da otkriju zbog čega su se sukobili! Aleksandar je samo rekao da je to „nešto privatno“ i da nema nikakve veze sa suđenjem - kaže sagovornik Kurira.

Interesantno je da je Aleksandar M. bio uhapšen 19. aprila zbog sumnje da je kao član kriminalne grupe od januara 2010. do aprila prošle godine pljačkao menjačnice, banke, benzinske pume i kladionice. Suđenje mu još traje, a iz pritvora je pušten u četvrtak, dan pre nego što je napao Pejovića!

Filipov otac Luka Pejović ubijen je 5. decembra 2000. godine u „sačekuši“ na Topčiderskom brdu. Na njega je nepoznati napadač pucao kad je izlazio iz svog „mercedesa“. U medijima i policijskim izveštajima jedan od očevidaca ubistva Slavka Ćuruvije 11. aprila 1999. godine prepoznao je Pejovića kao počinioca zločina!

Incidenti u Palati pravde- 29. maj 2012 - zbog incidenata tokom izricanja presude napadačima sa Bir festa šest osoba je privedeno, a dvoje je zatražilo pomoć lekara.- 23. septembar 2010 - dve devojke su uhapšene pošto su ispred Palate pravde nožem izbole Z. V.- 8. jun 2010 - suđenje optuženima za pokušaj ubistva Nikole Sandulovića zamalo nije preraslo u opštu tuču između prijatelja optuženih i oštećenog Sandulovića.

Prespavao eksplozijuAleksandar M. je optužen da je 29. juna 2008. na petom spratu u Ulici Jurija Gagarina postavio bombu, koja je eksplodirala kad je Filipova majka Biljana otvorila ulazna vrata stana. Filip je prošao bez povreda, jer je u trenutku eksplozije spavao u svojoj sobi, ali policija je već tada bila uverena da je bomba bila namenjena upravo njemu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track