PORODIČNA TRAGEDIJA U SVRLJIGU: Brat (15) upucao sestru (19), pa pušku sakrio na tavan
Foto: Privatna Arhiva

Pritvor za N. Đ. (15) zbog ubistva

PORODIČNA TRAGEDIJA U SVRLJIGU: Brat (15) upucao sestru (19), pa pušku sakrio na tavan

Crna Hronika -

Maloletnik posle hapšenja rekao da se užasno uplašio i da je zato sklonio karabin iz kog je u glavu smrtno ranio sestru Jovanu (19)

SVRLJIG - Petnaestogodišnji N. Đ. koji je u ponedeljak u porodičnoj kući u Svrljigu puškom ubio svoju četiri godine stariju sestru Jovanu je, kad je shvatio šta je uradio, oružje sakrio na tavan.Dečak je posle hapšenja do detalja opisao kako je ubio sestru i priznao da se užasno uplašio i da je to bio razlog što je odlučio da sakrije pušku. Njemu je određen pritvor zbog ubistva, a preti mu boravak u Vaspitno-popravnom domu u trajanju od šest meseci do četiri godine.

Srećni dani... Jovana sa momkom
Srećni dani... Jovana sa momkom

Pogodio je u glavu

Kako je utvrđeno tokom istrage, što potvrđuje i njihov deda po majci Miodrag Mitić, dečak je pušku koju je otac nakon lova ostavio u prizemlju kuće poneo na sprat, gde je obično stajala.- Unuk je bio u dnu stepenica, a Jovana je stajala iznad njega. Unuk se s njom našalio, pozvao ju je: „Jovana, Jovana“, a kad se okrenula, puška je opalila. Zadobila je smrtonosne povrede glave, a moguće je da je njihovoj težini doprinelo i to što je, nakon što je pogođena, udarila glavom u stepenice - objašnjava očajni deda i nastavlja:- Znam da će unuk morati da odgovara zbog toga što je nehotice ubio sestru. Njemu je ovo što je uradio dovoljna kazna, to će ga pratiti celog života. Ono što je najstrašnije je da naše Jovane više nema.Puška pripada Vujici N. Inače, kako saznajemo, tek posle nekoliko sati, na uporno insistiranje istražnih organa, ukućani su predali pušku. Došlo se do saznanja da ona nije vlasništvo porodice Đorđević, već da je tu ostala posle nedeljnog lova i da pripada porodičnom prijatelju Vujici N., koji je juče pozvan u policiju.

Napunio 15 godinaKRIVIČNO ODGOVORANN. Đ. je samo dan pre ubistva napunio petnaest godina i postao stariji maloletnik, što je kategorija krivično odgovornih osoba. Prema zakonu, deca do 14 godina ne odgovaraju za izvršeno delo, bez obzira na njegovu težinu.

M. M. - R. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track