JEZIVI DETALJI TRAGEDIJE NA IBARSKOJ: Majka dozivala mrtvog sina (8), još ne zna da je preminuo

MAJKA DOZIVALA MRTVOG SINA

JEZIVI DETALJI TRAGEDIJE NA IBARSKOJ: Majka dozivala mrtvog sina (8), još ne zna da je preminuo

Crna Hronika -

Tanja Samailović (38), koja je prekjuče teško povređena u stravičnom sudaru na Ibarskoj magistrali kod Raške, i dalje ne zna da je u nesreći izgubila sina Lazara (8)

RAŠKA - Stravična tragedija koja je u subotu zadesila porodicu Samailović zavila je u crno naselje Supnje kod Raške, koje će danas na večni počinak ispratiti osmogodišnjeg Lazara.Dečak je, podsetimo, poginuo u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila prekjuče na Ibarskoj magistrali kod mesta Bare, kada se automobil u kome je bio sa majkom Tanjom (38) direktno sudario s kamionom. Nesrećna žena je zbog teških povreda prebačena u kragujevački klinički centar, gde joj predstoji više operacija.Kuća žalostiRođaci Samailovića juče su prepričavali strašne scene iz bolnice, gde je nesrećna majka, čitave noći, dozivala mrtvog sina. Niko od rođaka, ali ni lekara, kako su rekli rođaci, nije imao snage da joj saopšti da je mali Lazar nastradao.

Šok i neverica... Rođaci i komšije ispred kuće Samailovića
Šok i neverica... Rođaci i komšije ispred kuće Samailovića

Kuća Samailovića u Supnju juče je bila u teškoj žalosti, dolazili su rođaci, komšije i prijatelji da izjave saučešće.- Ne možemo da poverujemo da se ovakva tragedija dogodila. Teško nam je od pomisli da malog Laze više nema, da ga više nikad nećemo videti kako našom ulicom odmiče u školu sa rancem na leđima - kroz suze su juče pričale komšije Samailovića u Supnju.Tuga na rođendanOni kažu da se nesreća dogodila u trenutku kada su se Tanja i Lazar kolima vraćali kući iz Čačka, gde su bili u poseti rodbini. Pod još nerazjašnjenim okolnostima „pežo“ u kome su bili njih dvoje sudario se sa teškim kamionom koji je dolazio iz pravca Raške. Teško povređeni dečak i njegova majka hitno su prebačeni u bolnicu u Kraljevu, gde su lekari 45 minuta bezuspešno pokušavali da reanimiraju dete.- Tanjin muž Milovan bio je u Raški sa dvojicom mlađih sinova i svi su sa nestrpljenjem očekivali Tanjin i Lazarov povratak. U poseti rođacima bili su tri dana, a vraćali su se dan uoči porodičnog slavlja. Mlađem sinu je trebalo danas da slave rođendan, a sada ih je zadesila ova stravična tragedija. To su divni i vredni ljudi. Nisu zaslužili da ovo dožive - pričali su juče komšije porodice.

VOZIO SUPROTNIM SMEROM, PA SE ZAKUCAO U TAKSISTUBOR - Nemanja Lukić (25) iz Bora poginuo je juče u stravičnoj nesreći koja se dogodila oko četiri sata ujutru u centru Bora. Taksista M. I. (32) teško je povređen i nalazi se u komi, dok je još pet osoba lakše i teže povređeno.Do udesa je došlo kada je Lukić svojim „reno senikom“ uleteo u suprotnom smeru u jedan od kružnih tokova na borskom Zelenom bulevaru i direktno udario u BMW koji pripada vozaču taksi udruženja „Bum“.- Očevici su posvedočili da se čuo strašan tresak, kao da je bomba eksplodirala. Odmah su izleteli iz stanova, pozvali Hitnu pomoć, koja je potom prevezla povređene - kaže dobroobavešteni izvor Kurira.Od težine zadobijenih povreda nesrećni Lukić je preminuo na mestu.- Osim njega, u automobilu su se nalazili još dva mladića i dve devojke. Prijatelj B. R. (24) polomio je butnu kost, a A. K. (21) i M. M. (24) su, na svu sreću, lakše povređeni - objašnjava Kurirov izvor.U trenutku nesreće u taksi vozilu su se nalazili vozač M. I. i putnik N. Đ. (61).- Taksista je bio u komi kada je dopremljen u borsku bolnicu, pa je zbog ozbiljnosti povreda upućen u niški klinički centar radi saniranja zigomatične kosti na licu. Povređeni putnik zadržan je u bolnici i, na svu sreću, nije životno ugrožen - priča naš sagovornik.R. R.

SEDMORO POVREĐENO KOD KOVILJASedam osoba povređeno je u subotu uveče u sudaru dva automobila na auto-putu Subotica-Beograd, kod Kovilja. Još nije poznato kako je do nesreće došlo.- Automobili su imali registarske oznake Beograda i Rume. Uprkos uviđaju koji je obavljen, nije bilo prekida saobraćaja - rekao je naš izvor. Povređeni putnici transportovani su u Klinički centar Vojvodine, a kod jedne osobe konstatovane su teže povrede.

UKRAO KOLA, PA SLETEO S PUTADušan A. (36) sleteo je u subotu po podne automobilom sa puta u Belom Potoku, kada je izgubio kontrolu nad kolima koja je prethodno ukrao.- Mladić je iz neutvrđenih razloga sleteo sa puta, a „jugo“ kojim je upravljao nekoliko puta se prevrnuo van puta, zbog čega je vozač prebačen u Urgentni centar sa povredama - kaže naš izvor.Zanimljivo je da je vlasnik „juga“ pola sata pre udesa prijavio krađu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track