Tićo, ljubavi, što nam ode!

Tuga u domu nastradale devojčice

Tićo, ljubavi, što nam ode!

Crna Hronika -
Devetogodišnja Tijana Jović utopila se prekjuče u Čurugu dok se sa dve drugarice loptom igrala na obali reke Tise

ČURUG - Tuga do neba!- Joj Tijana moja lepa, joj Tićo bakina! Tugo moja... O Bože, kakva nas tragedija zadesi, što nam ode, šta ćemo mi sad bez tebe, kako da živimo...Tužno je juče bilo u Čurugu, kao da se sva bol sveta spustila u dvorište porodice Jović, koja je ostala bez devetogodišnje Tijane. Ona se u subotu utopila u kanalu Stara Tisa, a njeno telo su kasno preksinoć našli ronioci Žandarmerije. Od tada iz dvorišta u Ulici Svetog Save u Čurugu odjekuju bolni leleci Tijanine bake Stane. I meštani Čuruga teško mogu da prihvate tragediju koja je zadesila šestočlanu porodicu Jović.- Tijanina majka Stana i otac Mile otišli su da preuzmu telo. Nemaju snage da progovore. Jadni oni, imaju još sina, koji ide u peti razred, i ćerkicu od dve godine - priča prvi komšija Ljubomir Lukić.On objašnjava da se tragedija dogodila u sekundi.- Otac je u subotu po podne pošao da kosi travu na placu na kome je planirao da gradi vikendicu. Poveo je Tijanu i njene dve drugarice jer se plac nalazi na obali Tise, a deca su htela da se kupaju. Dok je on kosio, devojčice su se igrala loptom, koja je u upala u vodu. Tijana je najverovatnije pošla da je izvadi, ali je iznenada potonula. Dok je otac stigao na mesto nesreće, deteta već nije bilo - priča Lukić.O Tijaninom nestanku odmah je obaveštena policija, a na mestu nesreće su pred mrak stigli i ronioci Žandarmerije.- Nedugo po zaranjanju, pripadnik Žandarmerije izronio je držeći telo devojčice. Tu je bio i doktor, ali za Tijanu je već bilo kasno, mnogo kasno - ispričao je meštanin Stojan Božić.

Tijana Jović
Tijana Jović

Marina (25) bila je jedna od šestoro mladih koji su 1. aprila nastradali u požaru u diskoteci „Kontrast“ u Novom Sadu
Marina (25) bila je jedna od šestoro mladih koji su 1. aprila nastradali u požaru u diskoteci „Kontrast“ u Novom Sadu

Trodnevna žalost U opštini Žabalj, kojoj pripada selo Čugura odakle je preminula Tijana Jović, proglašena je trodnevna žalost koja će trajaće od danas pa do srede, 13. juna.

Selo žalostiSamo četiri ulice od kuće Jovića, u Ulici Miloša Obilića nalazi se još jedna kuća tuge - dom Radeta Aničića. Njegova ćerka Marina (25) bila je jedna od šestoro mladih koji su 1. aprila nastradali u požaru u diskoteci „Kontrast“ u Novom Sadu.

Skrhana bolomU dvorištu kuće Jovića juče je sedela baka Stana iznemoglog lica i očiju ispijenih od plakanja. Hitna pomoć je nekoliko puta dolazila zbog nje, ali baka je odbila da primi injekciju za smirenje.- Otkako je čula za nesreću, non-stop kuka i plače - kaže komšija Simo Vukoman.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track