BRAT SESTARA DABOVIĆ NEGIRA KRIVICU: Izdajem nekretnine, ne trgujem kokainom!
Foto: Privatna Arhiva, Printscreen

Bivši košarkaš juče izjavio na suđenju

BRAT SESTARA DABOVIĆ NEGIRA KRIVICU: Izdajem nekretnine, ne trgujem kokainom!

Crna Hronika -

Milan Dabović (30), brat košarkašica Milice i Ane Dabović, juče je iz pritvora u kom je već pet meseci doveden u sud, ali je, osim izjave da nije kriv, odlučio da ne iznosi odbranu za šverc 2,36 kg droge

BEOGRAD - Košarkaš Milan Dabović (30) negirao je juče u Višem sudu u Beogradu navode optužnice koja ga tereti da je učestvovao u nedozvoljenoj trgovini kokainom!

- Razumeo sam optužnicu. Nisam kriv. Braniću se ćutanjem, to je sve što imam sada da kažem - bilo je sve što je o optužbama da je trgovao sa 2,36 kilograma kokaina rekao Milan Dabović, rođeni brat košarkašica Milice i Ane Dabović.Filmsko hapšenjeIznoseći lične podatke, on je naveo i da je po zanimanju profesionalni sportista, kao i da je pre hapšenja 16. septembra prošle godine bio nezaposlen, ali da se izdržavao od izdavanja nekretnina na Crnogorskom primorju, u Herceg Novom.Milan Dabović, podsetimo, uhapšen je u spektakularnoj akciji policije na Brankovom mostu u Beogradu. U „smartu“ švajcarskih registarskih oznaka tada je pronađena droga, navodno, velike čistoće.Dabovićev branilac, advokat Sead Spahović juče je, međutim, pred sudom doveo u pitanje analizu supstance pronađene u automobilu.- Moj klijent neće iznositi odbranu dok sud ne pribavi „radno uputstvo“ na osnovu kog je utvrđeno da je uopšte reč o kokainu, tražimo saslušanje veštaka kako bi objasnio kako je došao do zaključka da je reč o ovoj drogi - rekao je juče Spahović, koji je od sudskog veća zatražio i da se iz postupka izuzmu svi predmeti koji su zaplenjeni tokom pretresa jer tvrdi da je on bio nezakonit. S druge strane, tužilaštvo je ostalo pri svojoj optužnici navodeći da će tokom postupka na osnovu oduzetih stvari, kao i otiska palca na jednom od paketa dokazati krivicu Milana Dabovića.Primoran da dilujeOn odbranu nije izneo ni u policiji posle hapšenja niti u tužilaštvu. Kako je za Kurir izjavio izvor, on je i tada samo kratko negirao da je narko-diler.- Bio sam primoran! To je sve što mogu da kažem - rekao je tada Dabović.

Centralni zatvorPORODICA GA OBILAZI, JUČE NISU DOŠLINiko od članova porodice, kao ni prijatelja Milana Dabovića juče nije prisustvovao prvom pojavljivanju pred sudom. Porodica ga, kako saznajemo, u pritvoru redovno obilazi.- U poseti su mu bile sestre, roditelji, ali i supruga sa dvoje maloletne dece - otkriva sagovornik Kurira i objašnjava da Dabović do sada nije hapšen niti osuđivan i da je prvi put u pritvoru.

Sukob košarkašica u ratu s bivšim momkomSIMON PRIJAVIO MILICU DA JE PROMENILA BRAVU U STANUŠime Šiklić zvani Simon prijavio je juče u policiji bivšu devojku Milicu Dabović, sestru Milana Dabovića, da je bez njegovog znanja promenila bravu na vratima stana u Beogradu u kom su zajedno živeli do nedavnog raskida.Podsetimo, Milica Dabović je pre nekoliko dana policiji prijavila da ju je Simon pretukao, zbog čega je protiv njega pokrenuta istraga i zabranjeno mu je da joj prilazi i da napušta Srbiju. U međuvremenu, košarkašica je dopunila prijavu i navela da ju je Simon prevario i uzeo joj novac. Ona je za naš list rekla da ovo nije bio prvi put da podigne ruku na nju, ali da nasilje nije smela da prijavi jer je pretio da će joj pobiti porodicu.Njen bivši dečko za Kurir je rekao da optužbe Milice Dabović na njegov račun nisu tačne.

Jelena Spasić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Milica Dabović - Stop nasilju nad ženama

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track