Uhapšen serijski provalnik marketa i kuća u Smederevu

Provala

Uhapšen serijski provalnik marketa i kuća u Smederevu

Crna Hronika -
Smedrevska policija uhapsila muškarca koji je provalio i opljačkao tri marketa i pet privatnih kuća u Smedrevu

SMEDEREVO - Pripadnici Odeljenja kriminalističke policije u Smederevu uhapsili su B.Č. starog 32 godine iz Smedereva, zbog osnovane sumnje da je izvršio više teških krađa, među kojima tri teške krađe u marketima Merkator-Roda, saopštila je smederevska policija.

Osumnjičeni je, od 13. maja do 3. juna ove godine provalio u tri objekta Merkator-Roda u Smederevu, iz kojih je odneo oko milion dinara, navodi se u saopštenju.

Prema navodima policije, on je sve tri prodavnice opljačkao na identičan način, tako što je u noćnim satima, metalnim pajserom obijao sporedna vrata, maskiran kapuljačom ulazio u objekte, zatim obarao sigurnosne kamere i u kancelariji poslovođe nalazio metalnu kasu, koju je obijao i uzimao novac od pazara.

On je osumnjičen i za još pet teških krađa u privatnim kućama na području Smedereva, iz kojih je ukrao ukupno oko 500.000 dinara u novcu i zlatu, dodaje se u saopštenju.

Policija navodi da je ukradeni zlatni nakit u Požarevcu, pretopljen i od njega napravljen zlatni lanac težine 122 grama, a posrednici su bili vlasnici zlatara Cirkon i Zlatar u Smederevu, protiv kojih je podneta krivična prijava za krivično delo prikrivanje.

Osumnjičeni će, u toku dana, uz krivičnu prijavu biti priveden istražnom sudiji Osnovnog suda u Smederevu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track