Najnovije vesti

OČAJNA MAJKA STRADALOG POTPUKOVNIKA U KRAGUJEVCU: Kako ćemo sad bez mog sina Miroslava!

Vest o smrti čula na televiziji

OČAJNA MAJKA STRADALOG POTPUKOVNIKA U KRAGUJEVCU: Kako ćemo sad bez mog sina Miroslava!

Crna Hronika

Nastradali potpukovnik Miroslav Perišić iza sebe je ostavio suprugu i sina, u Vojsci Srbije proveo je 26 godina, poslednje dve u Kragujevcu

- Da mi je sin poginuo, saznala sam dok sam gledala Prvi program RTS. Moj Miroslav je iza sebe ostavio sina od 22 godine i ženu. Pored njih je imao mene i sestru. Ne mogu više ništa da kažem. Kako ćemo sad bez njega - zaplakala je majka stradalog potpukovnika, koju smo sinoć kasno dobili telefonom.

Nije bila u stanju da priča. Nesrećnoj ženi glas je podrhtavao, plakala je...Ostao u Šumadiji- Joj, kako ću sad bez sina? Kako ćemo svi sad bez njega, poginu moj sin Miroslav - jedva nam je izustila uplakana majka potpukovnika Miroslava Perišića, koji je juče poginuo tokom eksplozije u Tehničkom remontnom zavodu „Medna“ u Kragujevcu.

KURIR TV: Izjave ministra odbrane i direktora KC Kragujevac o nesreći u Tehničko-remontnom zavodu

(KURIR TV) Ispovest sestre zaposlenog u Medni: Čekamo i nadamo se najboljem, treba biti optimista

Marljiv i predanMinistar odbrane Zoran Đorđević izrazio je, u ime Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, iskreno saučešće porodici nastradalog potpukovnika Perišića.- Potpukovnik Perišić je 26 godina marljivo i predano radio u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije, od toga dve godine u TRZ Kragujevac - rekao je Đorđević.

Fabrika u KragujevcuPLANIRANO UNIŠTENJE 2.000 TONA MUNICIJEKapaciteti Tehničkog remontnog zavoda unapređeni su sredinom oktobra 2016. zahvaljujući logističkom sporazumu Srbije i NATO. Kako je tada saopšteno, taj zavod je od 12. oktobra mogao da počne da demontira municiju, a plan je bio da se u naredne dve godine uništi oko 2.000 tona viškova municije, koja predstavlja potencijalni bezbednosni rizik.Remont municije u Kragujevcu počeo je još 1853. godine, kada je u sastavu tadašnje Topolivnice osnovana Pirotehnika. Taj pogon je kasnije menjao imena i nazive, a delatnost je 1975. premeštena iz kruga Zavoda „Crvena zastava“ i sada se nalazi u nenaseljenom području na starom putu Kragujevac-Jagodina.

Klinički centar Kragujevac... Ministar Đorđević sa povređenima
Klinički centar Kragujevac... Ministar Đorđević sa povređenima

Dolazi pomoć s VMAPovređeni nisu životno ugroženiMinistar Đorđević i pomoćnik ministra za materijalne resurse Nenad Miloradović obišli su sinoć povređene u Kliničkom centru u Kragujevcu, u pratnji direktora tog zdravstvenog centra dr Predraga Sazdanovića, koji je rekao da su povrede opekotine, povrede mekih tkiva, ali i da se plaše povreda unutrašnjih organa.- S obzirom na specifičnost povreda, pozvali smo i kolege s VMA, koje treba da stignu u toku noći. I tek nakon toga i dodatne dijagnostike možemo da damo dodatne informacije - rekao je sinoć Sazdanović i dodao da u tom trenutku niko nije bio životno ugrožen.

Crna serijaTeške nesreće2006 - U vojnom skladištu u Paraćinu eksplodiralo je oko 3,5 hiljada tona municije u vojnom skladištu. U nesreći nije bilo poginulih, a pričinjena je materijalna šteta2006 - Trojica radnika fabrike „Prva iskra Barič“ poginula su, a isto toliko povređeno je u eksploziji u vojnom delu fabrike u okolini Beograda. Eksplozija se dogodila u podzemnom pogonu, dok se proizvodio oktogen2009 - Sedmoro ljudi, od kojih šest žena i jedan muškarac, poginulo je u fabrici municije „Prvi partizan“ u Užicu nakon četiri eksplozije koje su odjeknule u sektoru barutnog punjenja2013 - Dve radnice fabrike „Sloboda Čačak“ povređene su u eksploziji u toj fabrici2015 - Sedam radnika fabrike „Krušik“ u Valjevu povređeno je pošto se aktivirao upaljač ručne bombe prilikom testiranja

Ekipa Kurira

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...