ZLOČIN IZ 2000. GODINE Bivši pripadnik JSO: Nisam čovek koji bi ubio troje ljudi
Foto: Privatna Arhiva

Završna reč

ZLOČIN IZ 2000. GODINE Bivši pripadnik JSO: Nisam čovek koji bi ubio troje ljudi

Crna Hronika -

Žao mi je poginulih i njihovih porodica. Nisam to uradio. Nevinu osobu su nazvali ubicom, bez ijednog dokaza

BEOGRAD - Boris Stevanović, bivši pripadnik Jedinice za specijalne operacije, koji je optužen za trostruko ubistvo, izjavio je juče u završnoj reči da nije čovek koji je 12. maja 2000. na Novom Beogradu iz „heklera“ ubio Nenada Bukinca (41), njegovu suprugu Pinalopi Papanaku (39) i njihovu sekretaricu Slađanu Jevtić (38).

- Žao mi je poginulih i njihovih porodica. Nisam to uradio. Nevinu osobu su nazvali ubicom, bez ijednog dokaza. Emotivno sam slomljen. Bez ikakvog je značaja da li prihvatate ili ne ono što vam govorim, ali sve to nema veze s istinom. Verujem u vas, molim vas za ispravnu, pravednu i nezavisnu odluku - obratio se juče Stevanović sudskom veću Višeg suda u Beogradu, koje će 16. marta da mu izrekne presudu za zločin.Prethodno, u završnoj reči zamenik tužioca Saša Drecun zatražio je od suda da bivšeg pripadnika JSO kazni sa maksimalnih 40 godina zatvora. On je napomenuo da tužilaštvo smatra da, pored brojnih materijalnih dokaza, Stevanovićevo priznanje tokom istrage upućuje na to da je on ubio troje ljudi u prostorijama privatne firme.

- Tu izjavu kasnije je promenio u cilju izbegavanja krivične odgovornosti - rekao je Drecun i podsetio da su tri osobe brutalno ubijene hicima u glavu, sa razdaljine manje od 80 centimetara.J. S.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI 03.03.2017.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja