Najnovije vesti

TRAGIČNA SUDBINA RADNIKA: Bili su najbolji drugovi, zaposlili se istog dana, ZAJEDNO I POGINULI
Foto: Privatna Arhiva

Stradali u eksplozijama u Kragujevcu

TRAGIČNA SUDBINA RADNIKA: Bili su najbolji drugovi, zaposlili se istog dana, ZAJEDNO I POGINULI

Crna Hronika

KRAGUJEVAC - Pirotehničari Željko Nikolić (45) i Dejan Kovačević (42) bili su najbolji drugovi, zaposlili su se u Tehničko-remontnom zavodu "Medna" istog dana i u njemu, nakon 24 godine, i poginuli.

Porodice, koje su od trenutka tragedije, od 15 sati i 19 minuta, kada je eksplodirao pogon za rasklapanje i uništavanje eksplozivnih sredstava, dok su radnici i vatrogasci pokušavali da ugase požar, bile u kontaktu, sada znaju jedno - sahraniće Dejana i Željka istog dana.

Foto: Bogdan Vranješević
Foto: Bogdan Vranješević

Vladika šumadijski gospodin Jovan pokrenuo je inicijativu da im se održi zajedničko opelo. U Kragujevcu je danas dan žalosti.

JEZIVA ISPOVEST PREŽIVELOG RADNIKA: Počeo sam da bežim od tog pakla, a onda sam se SLEDIO

I Dejan i Željko za sobom su ostavili decu i neutešne familije.

Deset od 25 pacijenata povređenih u eksploziji prebačeno je na VMA u Beograd, a svi pacijenti su stabilno i nalaze se van životne opasnosti, kao i ostali povređeni koji su u kragujevačkoj bolnici. Ministri odbrane i policije Zoran Đorđević i Nebojša Stefanović posetili su juče na VMA povređene vatrogasce Nenada Miličića i Nebojšu Petkovića.

- Vatrogasci Sektora za vanredne situacije  smešteni na odeljenju intenzivne nege VMA stabilnog su stanja, svesni i orijentisani. Pošto se radi o specifičnim unutrašnjim povredama, njihovo stanje biće pod pojačanim nadzorom još nekoliko dana - saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Stradali potpukovnik Perišić - PREŽIVEO RAT, POGINUO U MIRUPotpukovnik Miroslav Perišić (50), rodom iz Foče, devedesetih je iz BiH prekomandovan u Kragujevac, gde je komandovao raketnim pukom PVO.

Tu dužnost obavljao je i tokom agresije NATO. Na službi u Vojsci Srbije nalazio se od 1990, kada je i diplomirao na Vojnoj akademiji u Beogradu. Komandno-štabno usavršavanje završio je 2003. godine.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Sestra radnika za kojim se traga za Kurir TV: Ne znam da li mi je brat živ!

(EPK/Blic/N.R.)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...