OTRČAO U SMRT: Željko žurio na posao sa sahrane i poginuo!
Foto: Fonet, Privatna Arhiva

Poginuo u eksploziji u Kragujevcu

OTRČAO U SMRT: Željko žurio na posao sa sahrane i poginuo!

Crna Hronika -

Željko je u utorak ispratio na večni počinak majku svog druga, a onda požurio sa groblja da se vrati na radno mesto u vojnom zavodu, da bi stradao samo sat kasnije

Ne propustite...

BILI SU NAJBOLJI DRUGOVI: Istog dana se zaposlili, istog dana stradali u stravičnoj eksploziji!

TRAGIČNA SUDBINA RADNIKA: Bili su najbolji drugovi, zaposlili se istog dana, ZAJEDNO I POGINULI

TROJICA RADNIKA MEDNE NAĐENI MRTVI Kovačevići: Strašno je, ali sad bar možemo da ga sahranimo

TRAGEDIJA KOJA JE POTRESLA SRBIJU: Sutra Dan žalosti u Kragujevcu

POSLE STRAVIČNIH EKSPLOZIJA U KRAGUJEVCU: Istražni organi počeli uviđaj u Medni

(FOTO) NIJE OSTAO NI KAMEN NA KAMENU: Pogledajte PRVE FOTOGRAFIJE sa mesta eksplozije u Kragujevcu

JEZIVA ISPOVEST PREŽIVELOG RADNIKA: Počeo sam da bežim od tog pakla, a onda sam se SLEDIO

(FOTO) NEKA MU JE VEČNA SLAVA: Ovo je POSLEDNJI RAPORT nastradalog potpukovnika Miroslava Perišića

(VIDEO) TRESAO SE CEO KRAGUJEVAC: Pogledajte trenutak kada je EKSPLODIRAO vojni objekat u Medni

(KURIR TV) KLINIČKI CENTAR U KRAGUJEVCU: Komunikacija s trojicom nestalih zasad nije ostvarena

KURIR TV IZ OPŠTE BOLNICE U KRAGUJEVCU: Predsednik Nikolić obišao povređene u EKSPLOZIJAMA

KOMANDIR KRAGUJEVAČKE VATROGASNE BRIGADE: Pancir mi je spasao život, a šlem se raspao

OČAJNA MAJKA STRADALOG POTPUKOVNIKA U KRAGUJEVCU: Kako ćemo sad bez mog sina Miroslava!

DOBRE VESTI IZ KRAGUJEVCA: Sva 74 zaposlena u Medni bezbedno evakuisana

DRAMA U KRAGUJEVCU SE NASTAVLJA: Još 70 radnika Medne zarobljeno u šumi!

ZATRPANI RADNICI IZ KRAGUJEVCA SU ŽIVI: Uspostavljen kontakt sa troje ranjenih!

(KURIR TV) SESTRA ZAPOSLENOG U MEDNI: Čim sam čula eksploziju znala sam o čemu se radi!

KURIR TV UŽIVO TRAGEDIJA U KRAGUJEVCU: Poginula jedna osoba, 74 bezbedno evakuisane za 3 se traga

KRAGUJEVAC - O, bože, ima li te?! Pa, zašto si takvu zlu sudbinu namenio mom bati?! Jadničak, žurio je na posao, a ispade da je otrčao u smrt! Joj.... Ne mogu da verujem...Ovako se, grcajući u suzama, jadala Gordana Miljković, rođena sestra Željka Nikolića (45), koji je u utorak po podne stradao u strahovitoj eksploziji u Tehničkom remontnom zavodu „Medna“ u Kragujevcu.

Žrtva... Kapetan Darko Kostić
Žrtva... Kapetan Darko Kostić

Nije poslušao sestruOstaci njegovog tela ispod ruševina magacina za delaboraciju tromblonskih mina, kao i ostaci tela njegovih kolega, pirotehničara Dejana Kovačevića (42) i oficira Vojske Srbije, kapetana Darka Kostića (38), međutim, pronađeni su tek u četvrtak predveče. Pored trojice radnika, poginuo je i potpukovnik Miroslav Perišić (50), koji je bio prva žrtva velike tragedije u vojnom objektu za reparaciju ubojne municije, dok je 25 radnika povređeno i nalazi se van životne opasnosti.

Sahranjen... Miroslav Perišić
Sahranjen... Miroslav Perišić

Nikolićeve najbliže najviše boli to što je malo nedostajalo da izbegne užasnu smrt...- Željko je u utorak ujutro otišao na posao, ali je, uz dopuštenje pretpostavljenih, posle nekoliko sati otišao na sahranu majke svog druga. Sa sahrane se vratio otprilike oko pola dva. Žurio je da se presvuče i ponovo ode na radno mesto. Pitala sam ga zašto se vraća kad je već dobio odsustvo, savetovala sam ga da iskoristi to, da se odmori malo jer je stalno u žurbi, a on mi je odgovorio: „Ma, moram da idem, znaš da poslednjih nekoliko dana imamo mnogo posla“. I eto, vratio se na posao oko dva, a sat kasnije eksplozija mu je ugasila život! Eh, da nije bio toliko odgovoran, da me je poslušao, da nije otišao... - u neverici vrti glavom Željkova sestra Gordana.Nikolić je sedam godina bio samohrani otac. Odgajao je ćerke Tatjanu (19) i Tijanu (12) i brinuo o majci Jelici (74). Ćerke su ga obožavale, jer je bio izuzetno posvećen otac, a Tijana mu je bila posebno privržena. U jutro kobnog dana, pre Željkovog polaska na posao, neprestano ga je grlila i ljubila.

Ćerka želela u vojnike- On je žurio i, u nameri da Tijanu odobrovolji da ga pusti da se sprema, obećao joj je da će joj u povratku s posla kupiti kroasan. Tijanica ga je čekala čitav dan, pitala kad će doći. Kad smo saznali da se vodi kao nestao posle nesreće, to joj nismo rekli. Kazali smo joj samo da tata još radi i to je prihvatila, jer je već navikla da se Željko kasno vraća s posla - kaže Gordana.Odrastajući uz oca koji je kao civilno lice radio u vojsci, Željkova starija ćerka Tatjana „zarazila“ se uniformom.- Očarana je vojskom i odlučila je da konkuriše za Vojnu akademiju. Ne znam da li će je smrt oca možda pokolebati - kaže jedan od rođaka Nikolića.

Nikolić živeo za porodicuVIKENDOM RADIO KAO KONOBARŽeljko je mnogo radio kako bi imao da prehrani porodicu.- Bog ga je za sve stvorio i uz to je bio izuzetno odgovoran i vredan. Radne dane je mukotrpno provodio na poslu, u Tehničkom remontnom zavodu, nekad i po 12 sati dnevno, a vikendom je radio kao konobar u jednom elitnom restoranu - kaže Dušica Nikolić, Željkova sestra od strica.

Željko i Dejan bili najbolji drugoviZAJEDNO SE ZAPOSLILI PRE 24 GODINE I POGINULI ISTOG DANAPorodica Dejana Kovačevića saznala je od predstavnika Vojske ono što je i slutila - da je Dejan poginuo u eksploziji zajedno sa Željkom Nikolićem, s kojim se zaposlio u zavodu istog dana pre 24 godine.- Koliko god da nam je teško, ipak smo osetili olakšanje jer sad možemo da ga sahranimo. Kad su nam saopštili vest, iz vojske su zatražili da uzmu briseve od Dejanovog brata Dalibora i roditelja radi DNK analize - kaže Dejanova supruga Ivana.Dejan i Željko biće sahranjeni istog dana.

HronologijaPAKAO U MAGACINUutorak, 28. februar14.00 - izbio požar u Tehničkom remontnom zavodu15.19 - čule se dve eksplozije iz kruga TRZ15.29 - oglasile se sirene za evakuaciju građana17.36 - pojavila se informacija da u nesreći ima nastradalih19.15 - ministar odbrane saopštio da je potpukovnik Perišić poginuo, a troje radnika nestalo21.50 - grupa radnika posle eksplozije ostala zarobljena u šumi00.30 - sva 74 radnika evakuisana iz šumečetvrtak, 2. mart14.30 sahrana potpukovnika Perišića16.00 Ministarstvo odbrane saopštilo da su nađeni ostaci tela trojice radnikapetak, 3. martproglašen dan žalosti u Kragujevcu

Bogdan Vranješević

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track