INCIDENT U HITNOJ U SUBOTICI: Pijani pacijent napao medicinskog radnika!
Foto: Marina Lopičić

Nasrnuo na tehničara

INCIDENT U HITNOJ U SUBOTICI: Pijani pacijent napao medicinskog radnika!

Crna Hronika -

SUBOTICA - U hitnoj pomoći Doma zdravlja u Subotici došlo je do incidenta kada je pacijent napao ekipu lekara pa je u bolnici umesto pacijenta završio tehničar, sa povredama na licu.

Dok se trudio da pomogne, tehničara hitne pomoći Subotice iznenada je napao i povredio pijani pacijent koji je imao povredu na glavi. Napad se dogodio uoči vikenda u dnevnoj smeni, na javnom mestu.

Pacijent je iznenada nasrnuo na medicinskog tehničara, naneo mu ozbiljnu povredu na licu. Tehničar A.B. je prevezen na Odeljenje za zbrinjavanje urgentnih stanja u subotičku bolnicu.

Dr Mihaela Budimski, portparol Doma zdravlja kaže, da su sve češći ovakvi incidenti.

- Napad i povrede tehničara prijavljen je policiji, a alkoholisnaog pacijenta je u pratnji policije druga lekarska ekipa dovezla u Opštu bolnicu. Radnici Hitne pomoći su na poslu izloženi sve češće rizičnim situacijama, uz pretnje i oružjem i fizičke napade, a ne retko, ugrožen im je život, dok pokušavaju da spasu tuđe živote, kaže dr Mihaela Budimski.

Pre mesec i po dana dogodio se sličan napad na radnike Hitne, kada je u naselju Hajdukovo medicinske radnike napao takođe čovek u alkoholisanom stanju, pretio pištoljem, ali su terenski radnici savladali napadača, dok nasilnika nije uhapsila policija.

Posle trežnjenja T.R. je sproveden u pritvor.

Medicinski radnici su često u Subotici izloženi i verbalnim pretnjama, preko dispečerskog centra. Prete svi, čak i rodbina, dok čeka Hitnu pomoć.

- Dispečerski centar dnevno primi oko 300 telefonskih poziva, a dispečer bi trebalo da vodi reanimaciju, što može da bude i presudno za spašavanje života, kaže dr Budimski.

(N.H.)

Za mesec dana više 900 intervencijaSlužba hitne medicinske pomoći proteklog meseca imala je oko 900 intervencija na terenu, a u ambulanti Hitne pregledano je 1250 pacijenata. Transtportne ekipe prevezle su 700 pacijenata u lokalu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track