(VIDEO) MISLIO JE DA NADMUDRI CARINIKE: Boksove krio u bunkeru kamiona užičkih tablica
Foto: Carina Srbije

Sprečen šverc cigareta na prelazu Srpska Crnja

(VIDEO) MISLIO JE DA NADMUDRI CARINIKE: Boksove krio u bunkeru kamiona užičkih tablica

Crna Hronika -

SRPSKA CRNJA - Carinski službenici su 9. marta 2017. godine na izlaznoj strani graničnog prelaza Srpska Crnja zaplenili 11.250 paklica cigareta "ashima" bez akciznih markica.

Cigarete su otkrivene prilikom kontrole kamiona užičkih registarskih oznaka, koji je na granični prelaz stigao oko 3:30 časova, prazan, na putu ka Rumuniji. Vozač je tom prilikom rekao da nema ništa da prijavi.

Foto: Uprava carina
Foto: Uprava carina

Carinici su uz pomoć uređaja za detekciju gustine materijala utvrdili da postoje određene nepravilnosti u prednjem delu prikolice uz kabinu. Odlučili su da skinu horizontalne aluminijumske letve, iza kojih su otkrili specijalno napravljeni „bunker“ širine oko 25 cm, koji je bio ispunjen krijumčarenim cigaretama.

"Noćašnja zaplena cigareta je rezultat pojačanih mera koje carinska služba primenjuje na suzbijanju krijumčarenja akciznih roba, a sve u cilju što efikasnije borbe protiv sive ekonomije", kaže Ivan Ribać, načelnik Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja Uprave carina, podsećajući na odlične rezultate u sprečavanju šverca cigareta i napominjući da je samo na graničnom prelazu Srpska Crnja za poslednjih šest meseci u nekoliko slučajeva zaplenjeno preko 121.000 paklica, što je više od milion i dvesta hiljada komada cigareta. Cigarete su zajedno sa kamionom i prikolicom u kojoj su pronađene, predate u dalju nadležnost policiji.

(EPK/Uprava carina)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track