Marinkovići optuženi za zlostavljanje Betine

Devojčica iz ropstva

Marinkovići optuženi za zlostavljanje Betine

Crna Hronika -
Prema optužnici, Marinkovići su se prema Betini ponašali nehumano, izgladnjivali je, telesno zlostavljali i terali da radi teške fizičke poslove...

MOSTAR - Pravosuđe BiH podiglo je optužnicu protiv Milenka i Slavojke Marinković zbog držanja u zatočeništvu i zlostavljanja nemačke državljanke Betine Zigner (Bettina Siegner) na njihovom imanju u severoistočnoj Bosni, javljaju bosanski mediji pozivajući se na zvanične izvore.

Tužilaštvo Tuzlanske županije zatražilo je da Marinkovićima bude produžen pritvor za dva meseca. Marinkovići se u optužnici terete da su poslednjih osam godina u Karavlasima kod Kalesije u klasičnom ropstvu držali nemačku državljanku Betinu Zigner (19).

Prema optužnici, Marinkovići su se prema Betini ponašali nehumano, izgladnjivali je, telesno zlostavljali i terali da radi teške fizičke poslove, a nisu joj dopuštali susrete s drugim ljudima niti da se školuje. Betina Zigner je, nakon hapšenja Marinkovića, smeštena u sigurnu kuću gde se oporavlja. Slučaj su policiji prijavile komšije koje su kao dokaz dostavile fotografiju. U istragu su uključene i nemačke vlasti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track