Najnovije vesti

ZA NEVERICU, POHARANA ŽELEZNICA: Ukradeno 600 metara kontaktne mreže na pruzi Resnik - Batajnica?!
Foto: Aleksandar Jovanović/Ilustracija

Šteta najmanje 10.000 evra

ZA NEVERICU, POHARANA ŽELEZNICA: Ukradeno 600 metara kontaktne mreže na pruzi Resnik - Batajnica?!

Crna Hronika

BEOGRAD - Inrastruktura železnice Srbije a.d. saopštila je da je rano jutros, tri sata posle ponoći, na pruzi Resnik - Batajnica - Ostružnica, a između Ostružnice i Surčina, ukradena kompletna kontaktna mreža, u dužini od oko 600 metara.

Odmah po konstatovanju pada napona na ovom delu pruge, stručne službe Infrastrukture železnice Srbije a.d. izašle su na lice mesta i utvrdile da nedostaje kompletan vozni vod (noseće uže, vešaljke i kontaktni provodnik), od stuba broj 72 do 81.

Prema prvim procenama šteta iznosi oko 10.000 evra i preduzimaju se sve neophodne mere kako bi se do sutra, 18. marta ovaj deo pruge osposobio i vratio u funkciju.Podneta je krivična prijava protiv NN lica.

Podseća se da su samo pre tri dana radnici preduzeća Geosonda Beograd , na deonici Resnik - Bela Reka, gde se trenutno odvijaju radovi na remontu barske pruge, pronašli beživotno telo mladića, stradalog od strujnog udara.Tom prilikom pronađene su i zakačene makaze za sečenje na kontaktnoj mreži, što je dokaz njegove jasne namere za pokušaj krađe.

Ovim putem Infrastruktura železnice Srbije a.d. upućuje APEL stanovništvu, da je najstrože zabranjeno i po život opasno prilaziti visokonaponskim vodovima (napon jačine 25 000 V) na železničkoj infrastrukturi! Upozoravamo da sva otuđenja na železničkoj infrastrukturi dovode do ugrožavanja ne samo lične nego i opšte bezbednosti!

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...