SAHRANJENA TREĆA ŽRTVA IZ MEDNE: Željko, život si dao za vojsku
Foto: Bogdan Vranješević

Tuga

SAHRANJENA TREĆA ŽRTVA IZ MEDNE: Željko, život si dao za vojsku

Crna Hronika -

Pirotehničar Željko Nikolić (45), koji je poginuo u eksploziji minskog magacina Tehničkog remontnog zavoda u Kragujevcu, sahranjen juče u prisustvu više stotina ljudi

KRAGUJEVAC - Na Varoškom groblju u Kragujevcu juče je sahranjen pirotehničar Željko Nikolić (45), koji je pre 17 dana poginuo u stravičnoj eksploziji u Tehničkom remontnom zavodu „Medna“ u Kragujevcu sa još trojicom kolega - pirotehničarom Dejanom Kovačevićem (42) i oficirima Vojske Srbije, potpukovnikom Miroslavom Perišićem (50) i kapetanom Darkom Kostićem (37).Staro gradsko groblje juče su ispunile stotine ljudi koji su došli Nikolića da isprate na večni počinak.Odgovoran radnik- Legendo, brate moj, nosim te! Samo još toliko snage imam - zaparao je nebo i gromoglasnu tišinu jauk Nikolićevog druga koji je nosio kovčeg.U povorci, iznemogle od bola, jedva koračaju Nikolićeve ćerke Tatjana (19) i Tijana (12), majka Jelica, sestra Gordana, Željkova bivša supruga Slađana.- Nisi znao tog kobnog utorka da sa sahrane majke svog kuma zapravo žuriš u sopstvenu smrt. Nisi morao da se vraćaš na posao, ali nisi hteo da izostaneš, jer si uvek bio odgovoran. Požrtvovano si pomagao u gašenju požara i izvlačio neeksplodirane mine iz magacina. Kao iskusan pirotehničar, znao si kakvoj se opasnosti izlažeš, ali nisi odstupio, kao ni Miroslav, Darko, Dejan. Takav si uvek bio, na poslu si davao celog sebe, a na kraju dade i život. Obećavamo ti da će vreme provedeno sa tobom ostati naša riznica nezaborava - oprostio se od Željka njegov kolega Boško.Ispraćaj četvrte žrtvePodsećamo, 28. februara u 15.19 sati u eksploziji u magacinu za delaboraciju tromblonskih mina u Tehničkom remontnom zavodu, koju je izazvao požar, teže i lakše je povređeno 25 vojnika, vatrogasaca spasilaca i radnika“ Medne“. Stradali potpukovnik Miroslav Perišić identifikovan je istog dana i sahranjen 2. marta, a tri dana posle nesreće pronađeni su posmrtni ostaci Željka Nikolića, Dejana Kovačevića i kapetana Darka Kostića, koji je sahranjen 5. marta u rodnoj Surdulici. Kovačević će biti sahranjen danas u 13 časova na kragujevačkom centralnom groblju Bozman. Na njegovu i Nikolićevu sahranu se dugo čekalo jer je bilo neophodno identifikovati delove njihovih tela pomoću DNK analize.

Skupština gradaMINISTAR I NAČELNIK GŠ NA KOMEMORACIJIUoči sahrane Željka Nikolića, u Skupštini grada Kragujevca održana je komemoracija, kojoj su prisustvovali ministar odbrane Zoran Đorđević, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković i čelnici Grada Kragujevca.

OTRČAO U SMRT: Željko žurio na posao sa sahrane i poginuo!

Bogdan Vranješević

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track