Dalibor Čutura: Pepeo sina ćemo nositi sa sobom

Dalibor Čutura: Pepeo sina ćemo nositi sa sobom

Crna Hronika -
Urnu nećemo položiti u zemlju dok ne odlučimo gde ćemo stanovati, rekao rođacima slavni rukometaš čiji je sin Stefan (9) umro od moždanog udara u parku u Španiji

BAČKA PALANKA - Slomljeni od bola.- Stefana nećemo sahraniti u Srbiji. Urnu s pepelom našeg sina nosićemo svuda sa sobom. Nećemo je položiti u zemlju dok ne odlučimo gde ćemo stanovati - ovo je svojim rođacima rekao proslavljeni rukometaš Dalibor Čutura (37), čiji je sin Stefan (9) tragično preminuo u nedelju u španskom gradu Leonu.Prema rečima njegovog tasta Milana Bursaća, tu odluku doneo je sa ženom Marijom.- Stefan je kremiran juče u Španiji. Za nekoliko dana Dalibor i Marija doneće urnu s njegovim pepelom u Srbiju - kaže Bursać, koji je još u šoku.Još pamti kako se posle završenih studija glume njegova ćerka Marija udala za Dalibora, a zatim rodila Davida (11) i Stefana. - Bio je vedro i nasmejano dete. Išao je u treći razred osnovne škole u Leonu. Odmalena se ničega nije bojao. Pamtićemo njegove nestašluke i kako je znao da nas uplaši svojom hrabrošću - potreseno priča deda Milan.Uzdišući on priča kako je njegov unuk slatko izgovarao reči na srpskom jeziku, koji nije govorio tečno.- Jednom je s decom igrao fudbal. Deca su viknula: „Hajde, Španac!“, a on im je slatko rekao: „Nisam ja Španac, ja sam Stefan“. Nijedna utakmica nije mogla da prođe a da on ne da po nekoliko golova - priča deda očiju punih suza.Milan kaže da se Marija veoma brinula za decu.- Kad god bismo preko Skajpa pričali s Marijom, ona nije bila okrenuta prema kameri, već prema prozoru. Gledala je decu - govori Stefanov deda.

Dalibor Čutura
Dalibor Čutura

Nije umro zbog tučePorodica Čutura demantovala je da je Stefan nastradao u tuči.- Još nije jasno šta se desilo, ali znamo da je u pitanju nesrećni slučaj. Njegov mali život ugasio je moždani udar. Molimo da se prestane sa svim daljim spekulacijama o uzroku smrti jer nam to nanosi bol - navodi se u saopštenju.Inače, španska policija je nakon tragične smrti saopštila da je Stefan umro pošto ga je jedan od trojice dečaka koji imaju sedam, 11 i 16 godina posle tuče udario kamenom u glavu.Najtužniji rođendan- Posle Stefanove smrti Dalibor se potpuno povukao u sebe i kontaktira samo s najužom porodicom. Umesto da danas proslavlja 37. rođendan, on tuguje - kaže Milan.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track