PRONAĐEN PIROMAN IZ NOVOG KNEŽEVCA: Neće da kaže što je umalo zapalio kuću
Foto: Saša Urošev

PRONAĐEN PIROMAN IZ NOVOG KNEŽEVCA: Neće da kaže što je umalo zapalio kuću

Crna Hronika -

NOVI KNEŽEVAC - Nešto više od petnaest dana trebalo je policija da utvrdi ko je, pod okriljem noći, 5. marta, umalo u prah i pepeo pretvorio kuću petočlane porodice Mirjane i Jašara Golje iz Novog Kneževca.

Policija je označila P.P. (29) iz Novog Kneževca, kao osobu koja je te večeri polila benzin uz fasadu kuće i upalila vatru. Vlasnici kuće uspeli su da sami ugase požar, pa materijalne štete nije ni bilo:

- P.P. se branio ćutanjem. Protiv njega je podneta krivična prijava zbog krivičnog dela izazivanje opšte opasnosti-potvđeno je Kuriru u novokneževačkoj policiji.

Te večeri je kuća porodice Golja, polivena benzinom iz plastičnih boca za vodu:

- Jasno je da je vatra namerno izazvana, jer su pronađeni upaljač i plastične boce iz kojih je fasada kuće polivana benzinom- ispričali su dan nakon nemilog događaja Mirjana i Jašar.

Sa njima u kući žive njihov sin Manuel, snaha i tromesečni unuk:

-Nekome izgleda nismo po volji. Ne znamo zašto. Ako nekome nešto smeta, trebalo je da dođe da to raspravimo. Ne ovako da nas plaši- poručio je tada Manuel.

Sve je moglo i daleko gore da se završi po ovu porodicu da kobne večeri njihov pas Brundo nije neprestano lajao:

-To nije činio na način kad bi uočio prolaznike, ili kada bi nam neko dolazio u posetu. Suprug je već bio u krevetu. Rekla sam mu da izađe u dvorište i proveri šta se dešava. Još se nije ni pridigao, kad je nešto napolju puklo. Jašar je izleteo iz sobe i ugledao veliki plamen. Bez daha sam odjurila u dečiju sobu, pozivajući sina i snahu da izađu napolje. Zgrabila sam bebu i pobegla kod komšinice. Muž je počeo da gasi vatru. Bilo je mnogo dima- prisetila se s mukom Mirjana detalja uznemirujuće večeri.

Ona je ispričala da su kuću kupili po povratku iz inostranstva i da tu žive više od godinu dana.

S.U.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Vesti 23 03: Evo na koliko godina robije je osuđen muž Marije Ferizović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track